2019 Yılı Mezunlarımızı Coşkuyla Uğurladık

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 12 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa, başta Bilecik Valisi Bilal Şentürk olmak üzere il protokolünün değerli üyeleri, akademik ve idari personelimiz, mezun öğrencilerimiz ve aileleri katıldı. Coşku içinde geçen törende toplam 3146 öğrencimiz mezuniyet sevinci yaşadı.

Üniversite stadında gerçekleşen törende konuşan Rektör Taş, kuruldu günden bu yana toplam 22.000 öğrenci mezun eden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin, mevcut öğrencilerle birlikte sayıları 40 binleri bulan büyük bir aileye dönüştüğünü söyledi. Üniversitemizin 7 Fakülte, 2 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü ile eğitim-öğretim hayatına devam ettiğini, Tıp Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kurma çalışmalarının ise devam ettiğini belirten Rektör Taş, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin tam 27 programda ilk kez öğrenci almaya hak kazandığın da müjdesini verdi. Konuşmasında mezun öğrencilere seslenen Rektör Taş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ailesinin birer ferdi olarak bundan sonra gösterecekleri gayretli çalışmalar ile hızla yükseleceklerini ve elde edecekleri başarıların kendilerini gururlandıracağını ve Üniversitemizi yücelteceğini söyledi. Öğrenci ailelerine ve üniversitenin akademik ve idari personeline de teşekkür eden Rektör Taş, mezun öğrencilere sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Törende 2018-2019 eğitim öğretim yılı lisans birincisi, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Ayşenur Daldaban’a, lisans ikincisi Sağlık Yüksekokulu Çocuk gelişimi Bölümü öğrencisi Merve Karakaplan’a ve lisans üçüncüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Burak Kıray’a ödülleri, Vali Bilal Şentürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş tarafından takdim edildi. Törende 2018-2019 eğitim öğretim yılı ön lisans birincisi Söğüt Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencisi Mücahit Tuzman’a, ön lisans ikincisi Söğüt Meslek Yüksekokulu Basım ve Yayın Teknolojileri programı öğrencisi Sultan Özkan’a ve ön lisans üçüncüsü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Sevgi Dursun’a ödülleri Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ve Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Melek Subaşı tarafından takdim edildi. Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam eden program, lisans birincisi Ayşenur Daldaban’ın mezuniyet kütüğüne dönem künyesini çakmasının ardından mezun öğrencilerin kep atmalarıyla sona erdi.