Meslek Yüksekokullarımız Mezunlarını Uğurladı

Bu yıl iki güne yayılan mezuniyet törenlerimizin ikinci gününde Meslek Yüksekokullarımızdan mezun olan 940 öğrencimiz kep atmanın mutluluğunu yaşadı. Hava muhalefeti nedeniyle spor salonu ve halı sahada gerçekleşen törenler, mezun öğrenciler ve ailelerin sevincine ev sahipliği yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Taş törende yaptığı konuşmada öğrencilerine şu tavsiyelerde bulundu:

“Kendi ayaklarınızın üzerinde duracağınız bir hayat başlıyor, bu hayatı iyi yönetmek için planlı bir yaşam biçimini tercih etmeniz gerekiyor. Günlerimizin haftalarımızın hatta yıllarımızın planını yaparak yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu sizi hem başarılı kılacaktır hem de toplum için faydalı bir birey yapacaktır. Çeşitli iş, aile ve kültürel ortamlara gireceksiniz. Tüm insanları seviniz ve saygı duyunuz. Karşınızdaki insan kim olursa olsun onu dinlemeye, anlamaya ve kendinizi onun yerine koymaya çalışınız. Bu sayede yaşamınız derinlik kazanır, hatalarını kabullenme erdemi kazanırsınız. Bugünü, bir ayrılık olarak da görmeyin. Hayatta başarılarınızı bizlerle paylaşın, üniversitenizi sık sık ziyaret edin, bizimle görüşün. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğu olacaktır.”

Rektör Taş’ın konuşmasının ardından, okullarında dereceye giren öğrencilerimiz için ödül töreni gerçekleşti. Üniversitemizin ön lisans birincisi MYO Metalurji Programı öğrencisi Yaren Damla Uzabacı’ya ve ön lisans ikincisi MYO Metalurji Programı öğrencisi Can Kartal’a plaketleri Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Taş ve MYO Müdürü Doç. Dr. Oğuz Arslan tarafından verilirken, ön lisans üçüncüsü Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Aylin Büşra Kahraman’a plaketi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurgül Özbay tarafından verildi. Ödül töreninin ardından öğrencilerimiz kep atıp mezuniyet sevincini doyasıya yaşadılar.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Taş ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurgül Özbay’ın ev sahipliklerinde gerçekleşen törenlere, Söğüt Kaymakamı Murat Öztürk, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Cihan Darcan, akademisyenlerimiz, idari personelimiz, il müdürleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrencilerimizin değerli aileleri katıldı.

Tüm fotoğraflar için: https://drive.google.com/open?id=1mgc_y6ASi8QT_pJTDPpnqCbG9YIXNJ6P