Uzaktan Eğitim Dersleri Alan Öğrencilerimizin Dikkatine!

Değerli Öğrencilerimiz,

Üniversitemizde Güz ve Bahar yarıyıllarında Ortak Zorunlu YÖK dersleri olan, Türk Dili I-II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, İngilizce I-II ve Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersleri Açık ve Uzaktan Öğrenme Merkezi (BAUM) koordinatörlüğünde uzaktan öğretim yoluyla ALMS (Uzaktan Öğretim Sistemi) sistemi üzerinden yürütülmektedir.

Bu nedenle temel olarak bilmeniz gereken aşağıdaki bilgileri incelemenizi tavsiye ediyoruz.

– Uzaktan öğretim yoluyla verilen Ortak Derslere giriş yapmak için size verilen OBS kullanıcı adı ve şifrenizi kullanacaksınız. Bu amaçla ALMS’ye giriş için http://oys.bilecik.edu.tr/ adresini kullanabilirsiniz.

– Uzaktan Eğitim şeklinde olacak olan dersleriniz için yoklama, devam takibi yoktur. Sadece Vize, Final ve diğer sınavlara bizzat katılmanız şartı vardır.

– Vize ve Final sınav tarih ve yerinizi kayıt yaptığınız bölüm öğrenci işlerinden veya bölümünüz web sayfasında yayınlanacak olan duyurulardan öğrenebilirsiniz.

– Sınavlarınız test usulü olup optik formlara cevaplandıracaksınız.

– Üniversitemiz web sayfasını ziyaret ederek akademik takvime göre kayıt/sınav tarihleri gibi önemli bilgileri öğrenmeyi unutmayınız.

– BAUM web sitemizdeki duyuruları takip etmenizi öneririz. Zira uzaktan eğitim ile ilgili sizi ilgilendiren birçok duyuru burada yayınlanacaktır.

– Derslerinizle ve içeriklerle ilgili veya Uzaktan Eğitim ile ilgili herhangi bir probleminizi baum@bilecik.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.

– Bunların dışında daha fazla konuya BAUM web sayfasındaki http://w3.bilecik.edu.tr/baum/ogrenci-isleri/yardim-ve-kullanim-kilavuzlari/bölümünden ulaşabilirsiniz.

Açık ve Uzaktan Öğrenme Merkezi (BAUM) web sayfası için tıklayınız.

Online Oryantasyon Videosu için tıklayınız.