TTO ve Alarko-Carrier’dan Eğitim Programı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü ısıtma-soğutma sistemleri sektörünün önde gelen firmalarından Alarko-Carrier ile birlikte 2 gün süren bir eğitim programı düzenledi. 09-10 Mayıs 2017 tarihlerinde Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitimlerde katılımcılara VRF sistemleri, ısı pompası sistemleri, yoğuşmalı kazan sistemleri ve değişken devirli sirkülasyon pompaları hakkında bilgi verildi. Alarko-Carrier yetkilileri tarafından ücretsiz olarak verilen eğitimlerde, teorik bilgilerin yanı sıra cihazlar üzerinde uygulamalı anlatımlar da gerçekleştirildi. Eğitim programının açılışında konuşan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Harun Mindivan, üniversite olarak bu tip eğitimlere önem verdiklerini söyledi. Mindivan şöyle konuştu:

“Üniversite olarak bu tarz eğitimlere önem verdiğimizi belirtmek isterim. Hepimizin ortak derdi ülkemiz, bölgemiz ve Bilecik… Üniversite dediğimiz kurum bir fabrika gibi üretim yapmaz. Ancak sizin gibi değerli Alarko Şirketler Topluluğu çalışanları, sanayicilerimiz ve yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz ile ortak çalışma yaparak yeni vizyonlar belirler. Biz bilgi üreten bir kurumuz. Ancak günümüzde üretilen bilgi, direkt veya dolaylı bir şekilde ekonomiye yansımıyorsa fazla bir anlamı kalmıyor. Dünya üniversiteleri artık bu kriterlerin üzerine kuruluyor. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak biz de bunu başarmaya çalışacağız. Üniversitemizde her alanda büyük bir bilgi potansiyeli var. Bunu kullanarak üniversite-sanayi iş birliklerini geliştireceğiz. Artık daha çok çalışıp üretmenin bilincindeyiz. Çünkü ülkemizin çalışmamıza ve katkı sağlamamıza ihtiyacı var.”

Akademisyen ve öğrencilerin yoğun ilgiyle takip ettikleri eğitim programına eğitmen olarak; Alarko Carrier Satış Müdürü Koray Fedar, Isıtma Ürünleri Ürün Müdürü Erkan Mutlu, Su Basınçlandırma Sistemleri Ürün Müdürü Cüneyt Bulca, Bireysel ve Ticari Klimalar Ürün Yöneticisi Dilara Çayır ile İş Geliştirme ve Denetim Müdürü Ararad Küçükoğlu katıldı.