1.4 Eğitim-Öğretim

Okulumuzda hali hazırda öğrencisi olan 14 program mevcuttur. YÖK’ten program açma izni alınan beş programdan ikisi için öğretim elemanı temin edilerek Mart 2019 itibarı ile öğrenci alımına izin istenmiş, cevabı beklenmektedir.

Bölüm Adı Program Adı
Bilgisayar Teknolojileri Bilgisayar Programcılığı
Elektrik ve Enerji Elektrik
Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı
Elektronik ve Otomasyon Elektronik Teknolojisi
Elektronik Haberleşme Teknolojisi
Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi
Gıda İşleme Gıda Teknolojisi
İnşaat İnşaat Teknolojisi
Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Kimya Teknolojisi
Makine ve Metal Teknolojileri Makine
Metalürji
Üretimde Kalite Kontrol
Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Otomotiv Teknolojisi
Park ve Bahçe Bitkileri Peyzaj ve Süs Bitkileri

Meslek Yüksekokulumuzda eğitim örgün ve Türkçe olarak yapılmaktadır. Okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin 3 yarıyıl okulda eğitiminin ardından 1 yarıyıl boyunca staj yapmalarını sağlayacak 3+1 eğitim modeli kullanılmaktadır. Buna göre öğrenciler okulda 3 yarıyıl ders gördükten sonra 1 yarıyıl da programlarına göre işletmelerde staj yaparak iş hayatına daha hazır hale getirilmesine çaba gösterilmektedir. Bunlara ek olarak 30 günlük bir yaz stajı zorunludur. Staj ile ilgili yönerge https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/59060 adresinde sunulmaktadır.