2.2. Kalite Komisyonlarının Görev, Sorumluluk ve Faaliyetleri

2.2.1. Periyodik yönetim süreçleri

Üniversitemizde tanımlı, Kalite Yönetim süreçleri bulunmaktadır. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Güvencesi Yönergesi (https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/139028) ile Kalite Koordinatörlüğü kurulmuştur. Söz konusu koordinatörlük ile kalite yönetiminden sorumlu birimler ile kalite komisyonu arasındaki bilgi akışı ve koordinasyonu sağlanmaktadır.

2.2.2. Gruplar

Üniveritemizin Kalite Koordinatörlüğün koordinasyonunda  her birimde birim kalite komisyonları bulunmaktadır. Programımıza özgün olarak da programımızın kalite komisyonları mevcuttur. Bu komisyonda: Eğitim ve Öğretim, Araştırma, Geliştirme, Yönetim Sistemleri, Stratejik Plan ve Performans, Anket Hazırlama ve Değerlendirme ile Akademik Veri İzleme sorumluları bulunmaktadır.

2.2.3. İlişkiler

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Komisyonu Usul ve Esaslarının (http://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/74747) 5. maddesi uyarınca oluşturulan komisyonda programımızda görev yapan öğretim elemanları bulunmaktadır.

Adı Soyadı Unvanı Tel
Eğitim Öğretim Sorumlusu Bülent TURAN Öğr. Gör. 1614
Araştırma, Geliştirme ve Toplumsal Katkı Sorumlusu Aslı ERGENEKON ARSLAN Dr. Öğr. Üyesi 1774
Yönetim Sistemleri Sorumlusu Ceyda KOCABAŞ Öğr. Gör. 1604
Stratejik Plan ve Performans Göstergeleri Sorumlusu Ceyda KOCABAŞ Öğr. Gör. 1604
Anket Hazırlama ve Değerlendirme Sorumlusu Bülent TURAN Öğr. Gör. 1614
Akademik Veri İzleme ve Değerlendirme Sorumlusu Aslı ERGENEKON ARSLAN Dr. Öğr. Üyesi 1774

2.2.4. Temsil

Ayrıca birim kalite kurulları sayesinde birimlerde daha kapsamlı bir görüş alışverişi yapılma olanağı sağlanmıştır.

2.2.5. Değerlendirmeler

Üniversitemiz kurumsal dış değerlendirme sürecine 2018 yılında girmiş fakat Dış Değerlendirme Raporu henüz yayınlanmamıştır.

2.2.6. Kalite kültürü

Elektronik Kamu Bilgi Yönetim Sistemi (KAYSİS) aracılığıyla Üniversitemizle ilgili tüm mevzuat tek bir çatı altında toplanmış olup formlar, iş akış süreçleri ve görev tanımları belirli şekillerde olacak biçimde düzenlenmiştir. Üniversitemizin bünyesinde Kalite Koordinatörlüğü birimi kurulmuş ve bütün bu çalışmalar, Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğünün internet sayfasında erişime açılmıştır. Üniversitemizde kalite kültürünün yaygınlaşması konusunda çalışmalara kalite güvencesi sistemi kapsamında devam edilmektedir.

2.2.7. Ortak hedefler

Stratejik Planımızda yer alan amaç ve hedefleri hem kurum bazında hem de birim bazında ortak hedef birliğinde gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Her birimin yöneticileri belirlenen amaç ve hedeflere öncelik vermek suretiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Uygulamada birimler arası farklı uygulamaları gidermek ve hedef birliğini ortaya koymak adına birim yöneticilerine hizmet içi eğitim düzenlenmektedir.

2.2.8. PUKÖ (eğitim-öğretim)

Eğitim-Öğretim süreçlerinde PUKÖ döngüsü tam olarak uygulanmamaktadır ancak 2019 yılından itibaren bütün çalışmalarda kullanılmaya başlanacaktır.

2.2.9. PUKÖ (Ar-Ge)

Araştırma-geliştirme süreçlerinde PUKÖ döngüsü tam olarak uygulanmamaktadır ancak 2019 yılından itibaren bütün çalışmalarda kullanılmaya başlanacaktır.

2.2.10. PUKÖ (Toplumsal)

Toplumsal katkı süreçlerinde, PUKÖ döngüsü tam olarak uygulanmamaktadır ancak 2019 yılından itibaren bütün çalışmalarda kullanılmaya başlanacaktır.

2.2.11. PUKÖ (Yönetsel)

Yönetsel ve idari süreçlerinde, PUKÖ döngüsü tam olarak uygulanmamaktadır ancak 2019 yılından itibaren bütün çalışmalarda kullanılmaya başlanacaktır.