6. Sonuç ve Değerlendirme

Üniversitemiz, kalite ilgili çalışmalarını yaklaşık bir senedir gerçekleştirme yolunda yaptığı faaliyetlerle hızlandırmış ve kalite politikasının ilanı ile çeşitli komisyonlar oluşturmuştur. Bu sene içerisinde de içselleştirmeyi hızlandırmak amacıyla kurulan komisyonlara bölüm ve program özelinde KİDR’i ana başlıklarına ve yapılacak ana uygulamalara ithafen birer sorumlu atanmıştır. PUKÖ döngülerinde birçok eylem Planlanmış, Uygulamaya geçilmiş ve dış değerlendirme ve iç değerlendirmeler ile Kontrol edilmiş, çıkacak sonuç raporlarına göre de Önlemler (yeni eylemler) alınacaktır.

Halihazırda ana işimiz olan eğitim öğretim ile ilgili olarak da paydaşlarımızla görüşmeler yapılmış, onların katıldığı çalıştaylar düzenlenmiş, yüz yüze ve elektronik ortamda anketler düzenlenerek onların görüşleri alınmıştır. Elde edilen veriler doğrultusunda programın öğrenme çıktıları, ders planı gibi konularında değişiklikler yapılması planlanmaktadır.

Programımız özelinde Ar-Ge ile ilgili faaliyetler bulunmadığından bu konuda bir değerlendirme yapmak gerçekçi olmayacaktır.

Sınavsız geçiş adı verilen sistemin yürürlükten kaldırılması ile bütün Meslek Yüksekokulların öğrenci sayılarında çok önemli oranda düşüşler yaşanmış, ertesi yıl bazı programlara öğrenci alımına izin verilmemiştir. Bu da şehre yaptığımız katkıyı sekteye uğratmıştır. Programımız da bunlardan bir tanesidir. Birçok okulun sahip olduğu olamadığı teknik olanaklarımıza rağmen öğrenci almamamız üzerine yeniden öğrenci alım dosyası hazırlanarak gerekli birimlere ulaştırılmıştır. Bilecik ili 2018 İşgücü Piyasası Analizine göre en çok aranan işlerden 6. sırada Kalite Kontrolcü gelmektedir Şu an için Bilecik içerisinde birçok mezunumuz kalite kontrol alanında faaliyet göstermektedir.

Yönetim sistemi açısından bakıldığında ise yaklaşık bir sene önce başlatılan çeşitli faaliyetler sonuçlarını henüz vermektedir. Bu, iyileştirmeye açık yönlerimizden birisidir.

Kuruma sunulmuş olan Kurumsal Geri Bildirim Raporunun üzerindeki değerlendirmeler henüz tamamlanıp, birime iletilmediğinden şu an için iyileştirmeler özelinde bir değerlendirme yapmak eksik olacaktır.