1.1. Araştırma Stratejisi

Üniversitemizin, araştırma stratejisi ve hedefleri ile bunlar doğrultusunda izlediği araştırma politikası bulunmaktadır. Üniversitemizin araştırma stratejisi, 2017-2021 Stratejik Planımızda ihtisaslaşmanın sağlanması ana amacı altında düzenlenmiştir.

1.1.1. Ar-Ge Politikası

Araştırma politikamız ülke ekonomisine katkıda bulunacak, toplumun ve bölgenin sorunlarına çözüm getirecek, alt yapıya destek sağlayacak projelere ve tez çalışmalarına öncelik vermektir.

1.1.2. Ar-Ge Stratejisi, (Yerel/Bölgesel/Ulusal Kalkınma Hedefleri İle Uyumu)

Ülke ve bölge öncelikleri ile uzun vadeli bilim ve teknoloji politikalarının tespitinde, Türkiye Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK)’nun belirlediği öncelikli alanlar ile uyumlu olarak araştırma faaliyetlerinde bulunur.

1.1.3. Araştırma Fırsatları

Yıl boyunca iç ve dış paydaşları bir araya getiren bilimsel ve sektör odaklı çok toplantı ve etkinlikler yapılması planlanmaktadır.

1.1.4. Öncelikli Alanlar

Önceliklerinin belirlenmesinde uluslararası düzeyde yenilikler takip edilirken mesleki bilimler için iç ve dış paydaşların önerileri doğrultusunda, bilimsel, sektörel projeler ile sosyal projeler ve araştırma faaliyetleri yürütülür.

1.1.5. Ortak Araştırma Faaliyetleri

Üniversite ve sanayi işbirliği kapsamında Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörlüğü kurulmuştur. Böylece ilin sanayicileri, kamu kurumları, meslek odaları ve halk ile öğretim üyelerini buluşturacak bir platform oluşturulmuştur.

1.1.6. Araştırma Platformları

Ulusal ve uluslar arası platformlara katılma çalışmaları yürütülmektedir.

1.1.7. Etik Değerler

Kurumsal değerlere göre gerçekleştirilir.

1.1.8. Araştırma Çıktıları

Proje grupları öğretim elemanlarının katıldığı alanları ile ilgili çeşitli çalışmalar düzenlenmektedir.