5.5. Mesleki Gelişim

Bölümümüzde yer alan öğretim kadrosunun mesleki gelişimlerini sürdürmek ve öğretim becerilerini iyileştirmek için Üniversitemizde Bilim İnsanı Destekleme Koordinatörlüğü (BİDEK) ve Bilimsel Araştırmaları Destekleme Koordinatörlüğü bulunmaktadır. Bununla birlikte, üniversitede görev yapan öğretim üyesi ve araştırmacıların yurt dışı ve yurt içi bilimsel toplantılara katılımının desteklenmesi söz konusudur. Akademik kadronun yetkinliklerinin geliştirilmesi için yayın yapmaları ve ulusal ve uluslararası konferanslara katılmaları üniversitemiz üst yönetimi tarafından özellikle teşvik edilmektedir.

5.5.1. Güvence

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından hazırlanan Bilimsel Araştırma Projeleri Hazırlama, Değerlendirme ve Uygulama Yönergesi ile tüm öğretim üyelerinin katlımı güvence altına alınıp, yeni yayınlar için teşvik edilmektedir.