3.3.8. Seçmeli Dersler

Bölümümüzde, öğrencilerin kültürel derinlik kazanımına yönelik ve farklı disiplinleri tanıma fırsatı veren seçmeli dersler mevcuttur. Kültürel, sanatsal, sağlık, sportif, sosyal derinlik kazanımına yönelik üniversite genelinde ortak disiplinler arası seçmeli dersler ile ilgili Üniversite Seçmeli Ders Yönergesi hazırlanmış olup, bu yönergeye bağlı olarak her eğitim-öğretim yarıyılında bu uygulama yapılmaktadır.

3.3.8.1. Disiplinlerarası Seçmeli Dersler

Bölümümüzde yararlandığımız disiplinler arası seçmeli dersler, kendi müfredatında yer alan seçmeli dersler, Meslek yüksekokulumuz bünyesinde seçmeli olarak tanımlanmış dersler ve ders dışı etkinlik olarak tanımlanan derslerden oluşmaktadır. Ders dışı etkinliklere ilişkin Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ders Dışı Etkinlikler Dersi Yönergesi hazırlanmış olup, programımızda bu yönergeye bağlı uygulama yapılmaktadır.