3.3.10. Öğrenci Danışmanları

Üniversitemizin Ön Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca; programımıza kayıt yaptıran her öğrenci için öğretim yılı başında, ilgili program başkanı tarafından programın öğretim üyeleri arasından bir danışman belirlenmektedir. Danışman, öğrenciyi izlemek, eğitim-öğretim çalışmaları ve Üniversite yaşamı ile ilgili sorunların çözümünde öğrenciye yardımcı olmak sorumluluğundadır. Öğrencinin kayıt yenileme, ders ekleme-silme işlemleri, bu yönetmelik çerçevesinde danışman onayı ile yapılmaktadır.

3.3.10.1. Etkinlikler

Danışmanların etkinlikleri program başkanları tarafından yerine getirilmektedir.

3.3.10.2. Değerlendirme

Başarı ölçme ve değerlendirme yöntemi olarak ara sınav, kısa sınav, ödev, uygulama ve final sınavları ile hedeflenen ders öğrenme çıktılarında ifade edilen kazanımlara ulaşılıp ulaşılmadığını ve hangi oranda ulaşıldığını ölçebilecek şekilde tasarlanmıştır.

3.3.10.3. Başarı Ölçümleri

Öğrencinin başarısını ölçme ve değerlendirmek (BDY) için doğru, adil ve tutarlı bir değerlendirme yapılması adına gerekli koşullar Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, çerçevesinde belirlenmiş olup, programımızda bu yönergeye göre uygulama yapılmaktadır.

3.3.10.4. İlan

BDY süreçleri, ders tamamlama ve mezuniyetle ilgili koşulların yeterliliği ve ilgili uyarıları (kredi eksikliği) öğrenci bilgi sisteminde öğrenci sayfalarında verilmektedir. Ders seçme ekranında ve akademik form ile öğrenciye sunulmaktadır.

3.3.10.5. Güvence

Öğrencinin devamını veya sınava girmesini engelleyen haklı ve geçerli nedenlerin oluşması durumunu kapsayan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Haklı ve Geçerli nedenler Yönergesi hazırlanmış ve (https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/59047) adresinde yayınlanmıştır.