1.4. Eğitim-Öğretim

Otomotiv Teknolojisi Programında; 1 Doçent Doktor, 1 Doktor Öğretim Üyesi, 3 Öğretim Görevlisi ve 1 Otomotiv Teknikeri görev yapmaktadır. Program ile ilgili faaliyetler öğretim elemanları ve Bilecik Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ile beraber tasarlanmaktadır. Programda temel eğitim günümüzde geçerli bilimsel ve teknolojik sağlam bir meslek eğitimi laboratuvar uygulamalarıylada desteklenerek profesyonelce çalışmalar sağlanmaktadır. Otomotiv Teknolojisi programında dersler gerekli teorik bilgiler, deneysel yetenek ve kabiliyetler, geleneksel ve modern teknolojideki uygulamalara göre verilmektedir. Program laboratuvarları modern araştırma ekipmanları ve bilimsel destek sağlayacak donanımlara sahiptir. Mezunlar otomotiv teknolojisi alanındaki araştırma enstitülerinde, aynı şekilde geleneksel ve modern teknoloji ile üretim yapan endüstrilerde çalışma imkanı bulabilirler. Programımızda yer alan derslerin öğrenci iş yüküne dayalı kredi değerleri (AKTS) Bologna çerçevesinde düzenlenmektedir. Bu kapsamda bütün derslerin AKTS değerleri belirlenmekte olup bu bilgilere Üniversitemiz (htp://bologna.bilecik.edu.tr) adresinden ulaşılabilir.

Programımızda 3+1 eğitim modeline geçilmiştir. Bu modele göre öğrenci bir dönemini iş yerinde geçirmektedir.