TÜBİTAK Yarışmasında Ödül Kazandık

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına katılan öğrencilerimizden Cemal Tuğrul BİLGİÇ ve Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Şenay Balbay hocamız bölge ikinciliği kazanmıştır.

Yarışmaya Enerji ve Çevre kategorisinden ‘Enerji Tasarrufu Sağlayan Düşük Maliyetli Termal Boya’ projesi ile katılan öğrencimiz özellikle sac kaplı çatılar için ticari termal boyalardan daha ucuz ve daha yüksek ısı yalıtım özelliğine sahip termal boya üretmiştir.

Aynı zamanda yarışmaya Dr. Öğretim Üyesi Şenay Balbay, Öğr. Gör. Netice Küçük ve Dr. Öğr. Üyesi Sibel Ünaldı hocalarımızın desteklediği Özkan Yusuf Uyar, Adem Kahraman ve Kaan Dönmez adlı öğrencilerimizde çeşitli alanlardaki projeleri ile katılarak ikinci aşamayı geçmeyi başarmışlardır.

Öğrencilerimiz ve hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.