1.5. Ar-Ge

Programımızda, Ar-Ge faaliyetleri kapsamında bölüm laboratuvarları, merkezi araştırma laboratuvarları ve üniversitemizin diğer araştırma laboratuvarları kullanılmaktadır.
Gıda Teknolojisi Programımız, Türk Gıda Sanayisinde öncü eğitim-öğretim kurumu olma durumundadır. İlimizde ve Bölgemizde sektöre yön veren çalışmaları başarılı bir şekilde yapmaya devam etmektedir. 4 adet laboratuvarımızda çeşitli ar-ge faaliyetleri devam etmektedir. Biyotransformasyon teknikleri ile gıda katkı maddesi üretme çalışmaları, Peynir altı suyundan mikrobiyal yağ ve protein etme çalışmaları, greçka buğdayından çeşitli gıdaların formülasyonlarının yapılması, Bilecik Yöresel ürünlerinin araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yapılması gibi çeşitli faaliyetler yapılmaya devam edilmektedir.