3.5. Eğitim-Öğretim Kadrosu

Öğretim elemanları özgeçmişleri, yetkinlikleri, mesleki gelişim ve eğitsel performansları bölümümüz web sayfasında bulunmaktadır.

3.5.1. Özgeçmişler (Öğretim elemanları özgeçmişleri)
Meslek Yüksekokulu ;GıdaTeknolojisi Programı’nda
• Dr. Öğr. Üyesi; Alper Kürşat DEMİRKAYA (Bölüm Başkanı)
• Öğr. Gör. Ebru Güney FUNDA (Program Sorumlusu)
• Öğr. Gör. Mesut KAPLAN (Program Öğretim Elemanı)
Program öğretim elemanlarına ve özgeçmişlerine aşağıda yer alan web adresinden ulaşılabilir.

3.5.2. Yetkinlikler

Ders görevlendirmelerinde eğitim-öğretim kadrosunun yetkinlikleri ile ders içeriklerinin örtüşmesi sağlanmaktadır. Bununla birlikte, yüksekokulda görev yapan öğretim görevlilerinin yurt dışı ve yurt içi bilimsel toplantılara katılımının desteklenmesi söz konusudur.

3.5.3. Mesleki Gelişim

Programımızda yer alan öğretim kadrosunun mesleki gelişimlerini sürdürmek ve öğretim becerilerini iyileştirmek için Üniversitemizde Bilim İnsanı Destekleme Koordinatörlüğü (BİDEK) ve Bilimsel Araştırmaları Destekleme Koordinatörlüğü bulunmaktadır. Bununla birlikte, üniversitede görev yapan öğretim üyesi ve araştırmacıların yurt dışı ve yurt içi bilimsel toplantılara katılımının desteklenmesi söz konusudur. Akademik kadronun yetkinliklerinin geliştirilmesi için yayın yapmaları ve ulusal ve uluslararası konferanslara katılmaları üniversitemiz üst yönetimi tarafından özellikle teşvik edilmektedir.

3.5.4. Eğitsel Performanslar

Performans göstergelerinin değerleri 6 aylık periyotlarla toplanmakta ve yıllık olarak da faaliyet raporunda belirtilmektedir.

3.5.5 Mesleki Gelişim

Akademik kadronun yetkinliklerinin geliştirilmesi için yayın yapmaları ve ulusal ve uluslararası konferanslara katılmaları özellikle teşvik edilmektedir.

3.5.5.1. Güvence
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından hazırlanan Bilimsel Araştırma Projeleri Hazırlama, Değerlendirme ve Uygulama Yönergesi (http://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/58958) ile tüm öğretim üyelerinin katlımı güvence altına alınıp, yeni yayınlar için teşvik edilmektedir.
3.5.6. Ders Görevlendirmeleri

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde akademik atamalar yapılırken gözetilen kriterler ve şartlar ders görevlendirmeleri ve ders içeriklerinin hazırlanmasında da aranmaktadır. Eğitim-öğretim kadrosunun yetkinlikleri ile ders içeriklerinin örtüşmesi, ilgili birimlerin akademik kurullarınca değerlendirilir. Bu kapsamda kendi alanında akademik kariyerini tamamlamış olması gözetilir.

3.5.7. Eğiticilerin Eğitimi

Öğretim elemanlarının yetkinliklerinin geliştirilmesinde, eğiticinin eğitimi gibi uygulamalar hazırlık aşamasındadır.

3.5.8. Ders Verme (dış kaynaklı)

2547 sayılı Kanunu’nun 31. maddesi ile 40/d maddesi gereğince, akademik birimlerimizde ders vermek üzere öğretim elemanı görevlendirilmesi işlemi ilgili kurumun uygun görüş yazısıyla birlikte, program yönetim kurullarında alınan karar sonrası Personel Daire Başkanlığı’nca yapılan görevlendirmeyle yapılmaktadır.

3.5.8.1. İlan

Bu işlemlerin prosedürlerle geliştirilerek tanımlı kurallar haline getirilmesi çalışmalarına başlanılmıştır. Üniversitemiz paydaşlarına karşı sorumlulukları gereği tüm faaliyetlerine ilişkin güncel verileri kurum İnternet sayfasında duyurmaktadır. Faaliyet Raporları, Stratejik Planlar, KAYSİS Belgeleri, personel ilanları, etkinlikler, duyurular, öğrenci personel sayıları gibi bilgiler, İnternet sayfamız aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılır (http://www.bilecik.edu.tr/ ).