3.4. Öğrencinin Kabulü ve Gelişimi, Tanıma ve Sertifikalandırma

3.4.1. Kabul

3.4.1.1. Birim, öğrenci kabullerinde kullanılan açık ve tutarlı kriterler

Bölümümüze öğrenci kabullerinde; ilgili yönetmelik ve yönergeleri hükümleri uygulanarak aşağıdaki linkte verilen açık ve tutarlı kriterler ortaya konulmuştur. (htps://kms.kaysis.gov.tr/Home/Kurum/52300778).
Yatay geçiş yoluyla programımıza öğrenci alımında “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri, “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal ve Yandal Programlarına İlişkin Uygulama Esasları Yönergesi” ile YÖK’ün belirlediği uygulama esasları uygulanmaktadır.

3.4.1.2. Öğrenci (kabul, gelişim, tanınma ve sertifikalar),

3.4.1.2.1. Kabul
Yüksek Öğretime geçiş sınavı YGS-1 puanı ile öğrenci kabulü yapılır.

3.4.1.3. Uyum (Yeni öğrenci uyumu)

3.4.1.3.1. Mentörler

Yüksekokulda mentörlük uygulamasına henüz başlanmamıştır.

3.4.1.4. Başarılar (Öğrenci başarıları)

Öğrenciler 3,00 ve üstü Genel Not Ortalaması (GNO) değerine ulaştıklarında Onur Belgesi ve 3,50 ve üstü GNO değerine ulaştıklarında Yüksek Onur Belgesi almaya hak kazanırlar.

3.4.1.5. Danışmanlar (Akademik)

Öğrenci için ilk kayıt olduğu dönemden mezuniyetine kadar kendisine bir akademik danışman atanır.

3.4.1.6. Öğrenci hareketliliği

Uluslararası anlaşmalar, Erasmus programı (http://w3.bilecik.edu.tr/erasmus/) ve Mevlana Değişim Programı (htp://w3.bilecik.edu.tr/mevlana/) değişim programları ile öğrencilerimiz diğer üniversitelere ve diğer üniversitelerden de üniversitemize öğrenim hareketliliği için kabul edilmektedir.
3.4.1.7. Diğer kabuller

Merkezi yerleştirmeyle gelen öğrenci grupları dışında kalan yatay geçiş, YÖS, ÇAP, yandal öğrenci kabullerinde uygulanan kriterler ise YÖS ile ilgili kabulde “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Yurt Dışından Gelen Öğrencilerin Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi”, ÇAP-Yandal ile ilgili kabullerde “Yükseköğretm Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin yönetmelik” ile “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Programlar Arasında Geçiş, Çif Anadal ve Yandal Programlarına İlişkin Uygulama Esasları Yönergesi”nde yer alan hükümler uygulanmaktadır (https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/139053).

3.4.2. Formal Öğrenme

Birimde önceki “formal” öğrenmelerin tanınması için tanımlı süreçler. İlgili sistem kuruludur; Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden takip edilir (https://obs.bilecik.edu.tr/login.aspx?ReturnUrl=/default.aspx).

3.4.3. İnformal Öğrenme

İlgili yönergeler mevcuttur;
 Eşdeğer düzeyde diploma programlarına ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjanlar dâhilinde yatay geçiş yapılabilir.
 Meslek yüksekokulu mezunlarından örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak üzere başvurma şartlarını taşıyanlar için hangi lisans programlarının açılacağı, açılacak lisans programlarına meslek yüksekokullarının hangi programını bitirenlerin başvurabileceği, bu programların kontenjanları ve programlara yapılacak yerleştirmede kullanılacak puan türleri, dikey geçiş yapılacak üniversitelerin görüş ve önerileri de dikkate alınarak Yükseköğretim Kurulu’nca belirlenir ve ilan edilir.