4.4. Birimin Araştırma Performansının İzlenmesi ve İyileştirilmesi

4.4.1. Performans

Birimin araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin etkililik düzeyi/performans ölçme ve değerlendirme yöntemi;
 Akademik personelin ve birimlerin yıllık faaliyet raporları düzenli olarak alınmaktadır.
 Araştırmaların kalitesinin değerlendirme ve izlenmesine yönelik bir mekanizma mevcut olmamasına rağmen kurulmaya çalışılmaktadır,
 BAP biriminden verilen araştırma desteği, uluslararası dergilerde yayınlanma şartı ile verilir,

Kanıtlar

Performans Sonuçları Tablosu.pdf

Araştırma performansının kurumun hedeflerine ulaşmasındaki yeterliliğini stratejik planlardaki performans göstergesi ile gözden geçirilmektedir.

Kanıtlar

Performans göstergeri-1.pdf

4.4.2. Yayımlar

Araştırma faaliyetlerine yönelik olarak yapılan değerlendirmelerin sonuçları birim faaliyet raporlarında derlenerek idari faaliyet raporu şeklinde yayımlanmaktadır.

4.4.3. Ranking Yöntemi

Üniversitemizin, bölge, ülke ve dünya ekonomisine katkısı Ranking sistemleri olan QS, Times Higher Educaton URAP vb ile ölçülmektedir.

4.4.3.1. Katkı yeterliliği

Katkıların yeterliliğini değerlendirilme
• Öğrenci ve mezun sayısı ile,
• Üniversite, kamu ve sanayi projeleri ve
• Fikri mülkiyet hakları ile yeterli katkı sağlanmaktadır.

4.4.4.Ranking derecesi

Üniversitemizin, bölge, ülke ve dünya ekonomisine katkısı Ranking sistemleri olan QS, Times Higher Educaton URAP vb ile sağlanmaktadır.