6. Sonuç ve Değerlendirme

6.1. Demografik

Birimde, 141 öğrenci öğrenim görmekte ve 3 akademik 1 idari personel olmak üzere 145 kişi bulunur,

6.2. Ekonomik

Bölümün yerel ekonomiye katkısı;
Gıda İşleme Bölümü öğrencileri Bilecik ekonomisine alışveriş, yiyecek-içecek, barınma, ulaşım gibi birçok kategoride yaptıkları harcamalar, araç, gereç ve ürün temini ve ziyarete gelen ailelerin harcamaları ve birimdeki istihdam edilen personelin önemli ekonomik katkıları bulunmaktadır. 2018 yılında yayınlanmış bir bilimsel çalışmaya (ACAROĞLU H., GÜLLÜ M., ve SEÇİLMİŞ C., Üniversite Öğrencilerinin Harcama Eğilimleri ve Bölge Ekonomisi ile Ekonomik İlişkileri: Eskişehir Örneği Expenditure Trends of University Students and Economic Relations with the Regional Economy: Evidence from Eskisehir Cilt 18 • Sayı 3 • Haziran 2018 SS. 507 / 520 Doi: 10.21121/eab.2018341153 ) göre Bilecik iline en yakın il olan Eskişehir’de öğrencilerin aylık 457,69 TL (eğlence aktiviteleri, kırtasiye giderleri ve yiyecek-içecek giderleri ve barınma giderleri hariç) harcama yaptıkları sonucuna ulaşılmıştır. Bu miktar baz değer olarak alınırsa Bölümün Bilecik ekonomisine en az katkısının 141 kişi x 457,69 TL= 64.534,29 TL/ay ve bulunan değeri 8 ay değeri ile çarparsak 516.274,32 TL/yıl olduğu belirtilebilir.

6.3. Mekânsal

Program öğrencileri Bilecik ilinin tanıtılmasına ve gelişmesine katkıda bulunmaktadırlar.

6.4. Endüstriyel

Program hem Bilecik’ten hem de farklı şehirlerden gelip mezuniyet sonrası Bilecik’te çalışmaya başlayan öğrenciler yetişmiş işgücü anlamında endüstriye katkı sunmaktadır.

6.5. Sosyal ve Kültürel

Üniversite ve yüksek okul bünyesinde düzenlenen kültür gezisi, konserler, sergiler ve ziyaretler vb. gibi çeşitli kültürel faaliyetlerde bulunulmaktadır.