1. Kurum Hakkında Bilgiler

1.1. İletişim Bilgileri

 

Bölüm Başkanı

Program Koordinatörü

Program Koordinatör Yardımcısı

 

 1.2. Tarihsel Gelişimi

Program 1992 yılında kurulmuştur. Programda 1 doktor öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 1 elektronik teknikeri görev yapmaktadır. Bölüm ile ilgili faaliyetler öğretim elemanları ve Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ile beraber tasarlanmaktadır.

Elektronik haberleşme günümüzde kullandığımız bireysel ve toplu iletişim araçları göz önünde bulundurulduğunda son yıllarda hızlı bir gelişim göstermektedir. Elektronik iletişimin yeni teknolojilerle gelişmesi ve yaygınlaşması kaliteli iş gücüne duyulan ihtiyacı artırmıştır. Küresel bilgi çağının bir özelliği insanların herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda, hareket halinde ya da sabit yerlerde anında iletişin kurabilme isteğidir. Kullanıcı daha büyük bant genişliğinde, daha hızlı, daha fazla katma değerli ve güvenilir bir iletişim talep etmektedir. Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı, toplumsal yaşamda ve iş dünyasında elektronik iletişim teknolojilerinde ihtiyaç duyulan üstün nitelikli, yetenek sahibi, analitik düşünebilen ara insan gücü yetiştirmeyi hedefleyen, kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceriye sahip, değişen teknolojiye uyum sağlayıp kendini yenileyebilecek tekniker yetiştirmeyi amaç edinen bir programdır. Ayrıca Programımız mesleki derslerin yanı sıra diğer akademik derslerden de edinilen bilgileri bilinçli bir şekilde günlük hayatında uygulayabilmesini, öğrencinin bilimsel inceleme ve kararlarındaki becerisini geliştirmeyi de amaçlamaktadır.

Programda temel eğitim günümüzde geçerli bilimsel ve teknolojik sağlam bir meslek eğitimi laboratuvar uygulamalarıylada desteklenmektedir. Profesyonelce çalışmalar sağlanmaktadır. Elektronik Haberleşme programında dersler gerekli teorik bilgiler, deneysel yetenek ve kabiliyetler, geleneksel ve modern teknolojideki uygulamalara göre verilmektedir. Bölümün laboratuvarları modern araştırma ekipmanları ve bilimsel destek sağlayacak donanımlara sahiptir. Mezunlar elektronik ve haberleşme ile ilgili üretim, bakım, onarım ve hizmet veren tüm iş yerlerinde çalışma imkanı bulabilirler.

 

1.3. Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri 

1.3.1. Stratejik Plan,

Programımız, Meslek Yüksekokulumuzun 2017-2021 Stratejik Planına uyumlu stratejik planını hazırlamıştır.

1.3.2. Misyon,

Kendi mesleği ile ilgili çağın gereklerine uygun teorik ve pratik bilgiye sahip, konusunda en iyi olmayı kendine amaç edinen, meslek ahlakı, aidiyet duygusu, grup içerisindeki ortak inanç ve değerler bütünlüğüne uyum kabiliyeti gelişmiş, nitelikli ve yetenekli uzmanlar (tekniker) yetiştirebilmektir.

1.3.3. Vizyon,

Meslek bilgisine sahip ve iyi yetişmiş ara eleman yetiştirme konusunda benzer meslek yüksekokulları arasında tercih edilmede üst sıralarda, rekabet gücü yüksek, marka bir eğitim kurumu olmak.

1.3.4. Değerler,

Akademik dürüstlük, Akademik özgürlük, Çalışkanlık, Paylaşımcılık, Fırsat eşitliği

1.3.5. Hedefler,

-Tercih edilen bir eğitim öğretim kurumu olmak

-Teknolojik yeniliklere ayak uydurmak

-Bilimsel gelişmeleri takip etmek

-Uygulamaya yönelik eğitim vermek

-Sanayi ile işbirliğini sağlamak

-İş sağlığı ve kurallarına uyarak çalışmayı prensip edinmek

 

1.4. Eğitim-Öğretim

Elektronik Haberleşme Teknolojisi programında örgün öğretim verilmektedir. Program dili Türkçedir. Okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin 3 yarıyıl okulda eğitiminin ardından 1 yarıyıl boyunca staj yapmalarını sağlayacak 3+1 eğitim modeli kullanılmaktadır. Buna göre öğrenciler okulda 3 yarıyıl ders gördükten sonra 1 yarıyıl da programlarına göre işletmelerde staj yaparak iş hayatına daha hazır hale getirilmesine çaba gösterilmektedir. Bunlara ek olarak 30 günlük bir yaz stajı zorunludur. Staj ile ilgili yönerge https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/59060 adresinde sunulmaktadır.

 

1.5. Ar-Ge

Programımız bünyesinde ar-ge kapsamında hizmet sunan ve destek veren ayrı bir alt birim bulunmamaktadır.

 

1.6. Organizasyon Şeması

Organizasyon yapısı şema olarak gösterilecektir.