3.4.1. Kabul

3.4.1.1. Birim, Öğrenci Kabullerinde Kullanılan Açık ve Tutarlı Kriterler

Programımıza öğrenci kabullerinde; ilgili yönetmelik ve yönergeleri hükümleri uygulanarak aşağıdaki linkte verilen açık ve tutarlı kriterler ortaya konulmuştur.

(https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Kurum/52300778).

Yatay geçiş yoluyla programımıza öğrenci alımında “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri, “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal ve Yandal Programlarına İlişkin Uygulama Esasları Yönergesi” ile YÖK’ün belirlediği uygulama esasları uygulanmaktadır.

3.4.1.2. Öğrenci (kabul, gelişim, tanınma ve sertifikalar),

3.4.1.2.1. Kabul

Yüksek Öğretime geçiş sınavı YGS-1 puanı ile öğrenci kabulü yapılır.

3.4.1.3. Uyum (Yeni öğrenci uyumu),

3.4.1.3.1. Mentörler

Yüksekokulda mentörlük uygulamasına henüz başlanmamıştır.

3.4.1.4. Başarılar (Öğrenci başarıları)

Öğrenciler 3,00 ve üstü Genel Not Ortalaması (GNO) değerine ulaştıklarında Onur Belgesi ve 3,50 ve üstü GNO değerine ulaştıklarında Yüksek Onur Belgesi almaya hak kazanırlar.

3.4.1.5. Danışmanlar (Akademik)

Öğrenci için ilk kayıt olduğu dönemden mezuniyetine kadar kendisine bir akademik danışman atanır.

3.4.1.6. Öğrenci Hareketliliği

Uluslararası anlaşmalar, Erasmus programı (http://w3.bilecik.edu.tr/erasmus/) ve Mevlana Değişim Programı (htp://w3.bilecik.edu.tr/mevlana/) değişim programları ile öğrencilerimiz diğer üniversitelere ve diğer üniversitelerden de üniversitemize öğrenim hareketliliği için kabul edilmektedir.

3.4.1.7. Diğer Kabuller

Merkezi yerleştirmeyle gelen öğrenci grupları dışında kalan yatay geçiş, YÖS, ÇAP, yandal öğrenci kabullerinde uygulanan kriterler ise YÖS ile ilgili kabulde “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Yurt Dışından Gelen Öğrencilerin Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi”, ÇAP-Yandal ile ilgili kabullerde “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin yönetmelik” ile “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal ve Yandal Programlarına İlişkin Uygulama Esasları Yönergesi”nde yer alan hükümler uygulanmaktadır.