3.3.10. Öğrenci Danışmanları

Üniversitemiz Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile Ön Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca; kayıt yaptıran her öğrenci için öğretim yılı başında, bölüm  öğretim elemanları arasından bir danışman belirlenir. Öğrencinin kayıt yenileme, ders ekleme-silme işlemleri, bu yönetmelik çerçevesinde danışman onayı ile yapılır. Danışman, öğrenciyi izler, eğitim-öğretim çalışmaları ve üniversite yaşamı ile ilgili sorunların çözümünde öğrenciye yardımcı olur.

– Öğrencilerle iletişim danışmanlık sistemi ile kurulur,

– Öğrenciler dilek ve görüşlerini danışmanları ile anlatabilir,

3.3.10.1. Etkinlikler

Öğrenci danışmanlık sistemi etkililiği değerlendirme yöntemi;

– Yazılı anketler ile dersler, öğretim elemanları vb. konularda geri besleme alınır.

3.3.10.2. Değerlendirme

Öğrenci danışmanlık sistemi değerlendirme sonuçlarına göre yapılan işlemler; program öğretim elemanları arasında ve MYO bünyesinde toplantılar düzenlenerek gerekli görülen değişiklikler gerçekleştirilir.

3.3.10.3. Başarı Ölçümleri

Başarı ölçme ve değerlendirme yöntemi olarak ara sınav, kısa sınav, ödev, uygulama ve final sınavları ile hedeflenen ders öğrenme çıktılarında ifade edilen kazanımlara ulaşılıp ulaşılmadığını ve hangi oranda ulaşıldığını ölçebilecek şekilde tasarlanmıştır.

3.3.10.4. İlan

Öğrencinin başarısını ölçme ve değerlendirme (BDY) süreçleri öğrencilere Web ve ÖBS sistemi ile ilan edilmektedir. Ayrıca, ders tamamlama ve mezuniyetle ilgili koşulların yeterliliği ve ilgili uyarıları (kredi eksikliği) öğrenci bilgi sisteminde öğrenci sayfalarında verilmektedir.  Ders seçme ekranında ve akademik form ile öğrenciye sunulmaktadır.

3.3.10.5. Güvence

Programda BDY süreçleri uygulanması için güvence yöntemi; öğrencinin derslere devamını veya sınava girmesini engelleyen haklı ve geçerli nedenlerin oluşması durumunu kapsayan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Haklı ve Geçerli nedenler Yönergesi hazırlanmış ve (https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/59047) adresinde yayınlanmıştır.