3.3.1. Politikalar

Öğrenci merkezli eğitim politikası doğrultusunda yapılması planlanan uygulamalar EBYS üzerinden iletilmektedir.

3.3.1.1. Eğitim Politikası

Programımızda yer alan derslerin öğrenci iş yüküne dayalı kredi değerleri (AKTS) Bologna çerçevesinde düzenlenmiştir. Bu kapsamda bütün derslerin AKTS değerleri belirlenmiş olup bu bilgilere (http://bologna.bilecik.edu.tr) adresinden ulaşılabilir. Programın yürütülmesinde öğrencilerin, müfredata uygun olacak şekilde laboratuvar pratikleri, proje çalışmaları, saha uygulamaları, alan gezileri ile katılım düzeyi artırılmaya çalışılmaktadır. Öğrenciler kuramsal bilgi edinirken görev ve sorumluluk kazanabilmeleri maksadıyla; akademik sunum şeklinde ödev çalışmaları, kısa süreli sınavlar, tasarım dersi kapsamında proje ve maket uygulamaları gibi etkinliklerle değerlendirilmekte, programın yürütülmesinde öğrencilerin aktif bir şekilde rol almaları sağlanmaktadır. Ayrıca öğrenci temsilcileri ile öğrenci konsey başkanının kurullara katılması sağlanarak programın yürütülmesinde öğrencilerin aktif rol alması sağlanmaktadır.