4.3. Araştırma Kadrosu

4.3.1. Yetkinlikler

Programımız akademik kadrosunun araştırma yetkinliği ve alanının belirlenmesi için AR-GE çalıştayı gerçekleştirilmiştir. Bu çalıştay sonucunda üniversitenin sahip olduğu araştırmacıların çalışma alanları tartışılmış ve üniversitenin kadro yapısına göre ihtisaslaşma alanları belirlenmiştir. Bu nedenle Üniversitemizin bu alanlarda ihtisaslaşmasına karar verilerek, 2017-2021 stratejik planına konuldu ve senato tarafından kabul edildi. Araştırma kadrosunun bu alanlarda projeler üretmeleri, makaleler üretmeleri, araştrmacı yetiştirmeleri ve bu alanlarda kongreler düzenlemeleri teşvik edilmektedir.

4.3.2. Yetkinlik Ölçümleri

Program akademik kadrosunun yetkinlikleri ve başarma düzeyleri öğretim üyelerinin yeniden atanma dönemlerine ait faaliyet raporlarından analiz edilerek değerlendirilmektedir.

4.3.3. Olanaklar ve Destekler

Programımızda; akademik kadrosunun araştırma yetkinliğini geliştirmesi için Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilimsel Araştrma Projeleri Hazırlama Değerlendirme ve Uygulama Yönergesi

4.3.3.1. Fiziksel, Teknolojik ve Finansman

Programımız akademik personelinin Üniversitemiz teşvik yönergesi uyarınca, teşvikten desteklenme olanakları vardır. Ayrıca araştırma alt yapısı bakım ve onarım, patent, faydalı model ve mülkiyet haklarına başvuru gibi destek imkanları mevcuttur. Tüm akademik personele bilimsel araştırma projeleri için maddi desteği ve bilimsel etkinliklere katılım desteği sağlanmaktadır.

4.3.3.2. Laboratuvarlar,

Programımız bünyesinde akademik personelin kullanabileceği bir adet laboratuvar ve çeşitli cihazlar bulunmaktadır. Ayrıca Kurumumuz bünyesinde, tüm akademik personelinin kullanımına açık, oldukça kapsamlı ve program akademik personelinin ihtiyaçlarını büyük oranda karşılayabilecek cihazları bünyesinde barındıran Merkezi Araştırma Laboratuvarı da bulunmaktadır.

4.3.3.3. Projeler,

Programımız akademik personeli, Kurumuzun Bilimsel Araştırma Projeleri birimin desteklediği projelerde ve Tübitak tarafından desteklenen hızlı destek (1002), öncelikli alanlara yönelik (1003), 1001, 3501 vb. çeşitli projelerde araştırmacı ve yürütücü olarak çeşitli görevler almış ve/veya alması planlanmaktadır.

4.3.3.4. Etik Kural Destekleri,

Birimimiz bünyesinde etik kural desteği bulunmamaktadır.

4.3.3.5. Ölçme-Değerlendirme

Akademik personele sağlanan destek ve imkânların etkililiği ve yeterliliği öğretim üyelerinden gelen görüş ve öneriler doğrultusunda ilgili birimler (Bilim İnsanı Destekleme Koordinatörlüğü, Bilimsel Araştrma Projeleri Koordinatörlüğü vb.) tarafndan değerlendirilerek destekler güncellenmektedir. Bu destek ve imkanların yeterliliği ve etkililiği ölçümü hususunda çalışmalar devam etmektedir.