6. Sonuç ve Değerlendirme

Üniversitemiz, kalite ile ilgili çalışmalarını yaklaşık bir senedir gerçekleştirme yolunda yaptığı faaliyetlerle hızlandırmış ve kalite politikasının ilanı ile çeşitli komisyonlar oluşturmuştur. Bu sene içerisinde de içselleştirmeyi hızlandırmak amacıyla kurulan komisyonlara bölüm ve program özelinde KİDR’i ana başlıklarına ve yapılacak ana uygulamalara ithafen birer sorumlu atanmıştır. PUKÖ döngülerinde birçok eylem Planlanmış, Uygulamaya geçilmiş ve dış değerlendirme ve iç değerlendirmeler ile Kontrol edilmiş, çıkacak sonuç raporlarına göre de Önlemler (yeni eylemler) alınacaktır.

Eğitim öğretim ile ilgili olarak da paydaşlarımızla görüşmeler yapılmıştır. Konu ile ilgili olarak sektör temsilcileri, mezunlar, akademik personel ve öğrencilerin katılımı ile çalıştay gerçekleştirilmiş ve sonuçlarına yönelik bir rapor hazırlanmıştır.

Programımız özelinde Ar-Ge ile ilgili faaliyetler bulunmadığından bu konuda bir değerlendirme yapmak gerçekçi olmayacaktır.

Sınavsız geçiş sisteminin yürürlükten kaldırılması ile bütün Meslek Yüksekokulların öğrenci sayılarında çok önemli oranda düşüşler yaşanmış, ertesi yıl bazı programlara öğrenci alımına izin verilmemiştir. Programımız da bunlardan bir tanesidir. Sahip olduğumuz teknik olanaklarımız üzerine yeniden öğrenci alım dosyası hazırlanarak gerekli birimlere ulaştırılmıştır.

Yönetim sistemi açısından bakıldığında ise yaklaşık bir sene önce başlatılan çeşitli faaliyetler sonuçlarını henüz vermektedir. Bu, iyileştirmeye açık yönlerimizden birisidir.

Kuruma sunulmuş olan Kurumsal Geri Bildirim Raporunun üzerindeki değerlendirmeler henüz tamamlanmamıştır.