5.3. Bilgi Yönetimi Sistemi

5.3.1. Bilgi Yönetimi

Birimimizde, Bilgi Yönetim Sistemi bulunmamak ile beraber, Personel Veri Sistemi, Elektronik Belge Yönetm Sistemi, Öğrenci Bilgi Sistemi, Personel Bilgi Sistemi, Bilimsel Araştrma Projeleri Otomasyonu vb. gibi sistemler birbirinden bağımsız olarak mevcutur. Bu sistemler, Bilgi Yönetm Sitemi için veri sağlayabilmektedir.

5.3.2. Performans Göstergeleri

Birimimizde; izlemesi gereken anahtar performans göstergelerinin değerleri 6 aylık periyotlarla toplanmakta ve yıllık olarak da faaliyet raporunda belirtilmektedir.

5.3.2.1. Desteklemeler

Bilgi yönetim sistemimiz bulunmamaktadır ancak Personel Veri Sistemi, Elektronik Belge Yönetm Sistemi, Öğrenci Bilgi Sistemi, Personel Bilgi Sistemi, Bilimsel Araştrma Projeleri Otomasyonu vb. gibi sistemler, bilgi ihtiyacı olduğunda birime veri sağlama anlamında desteklemektedir.

5.3.3. Süreç Destekleri

Kullanılan sistemler ile veriler daha hızlı işlenerek ve analiz edilerek diğer kalite yönetim süreçlerine destek olmaktadır.

5.3.4. Veri Toplama

Kurumsal iç ve dış değerlendirme sürecine yönelik bilgiler yılda bir kez toplanmaktadır.

5.3.5. Güvenlik ve Gizlilik

Verilerin güvenliği, gizliliği ve güvenilirliği konusunda imkanlar dahilinde tedbirler alınmaktadır. Kişilerin sadece ihtyacı kadar yetki sahibi olmasına özen gösterilmektedir. Yetkisiz kişilerin verilere erişmesini engellemek için; parola denetimleri, güvenlik duvarı sistemi, saldırı engelleme sistemi (IPS), antivirüs sistemi, sistemlerin güncel tutulması, düzenli ve otomatik yedekleme sistemleri, ağ katmanında anahtarlarda uygulanan denetimler gibi sistemler kullanılmaktadır.

5.3.6. Birim Hafızası

Kurumsal hafızayı korumak ve sürdürülebilirliğini güvence altına almak üzere mevcut EBYS sistemi içerisinde iş akış süreçleri oluşturularak sistem daha etkin ve verimli kullanılmaktadır.