Hakkımızda

Bölüm 1992 yılında kurulmuştur. Bölümde 2 öğretim görevlisi görev yapmaktadır. Bölüm ile ilgili faaliyetler öğretim elemanları ve Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ile beraber tasarlanmaktadır. Bölümde temel eğitim günümüzde geçerli bilimsel ve teknolojik sağlam bir meslek eğitimi laboratuvar uygulamalarıyla da desteklenmektedir. Profesyonelce çalışmalar sağlanmaktadır. Elektronik Haberleşme programında dersler gerekli teorik bilgiler, deneysel yetenek ve kabiliyetler, geleneksel ve modern teknolojideki uygulamalara göre verilmektedir. Bölümün laboratuvarları modern araştırma ekipmanları ve bilimsel destek sağlayacak donanımlara sahiptir. Mezunlar elektronik ve haberleşme ile ilgili üretim, bakım, onarım ve hizmet veren tüm iş yerlerinde çalışma imkanı bulabilirler.

AMAÇ

Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı problemleri farklı bakış açılarından ele alıp çözümler üretebilen ve alanında aranılan ara eleman yetiştirmektir.

HEDEF

Elektronik Haberleşme Teknolojisi alanında uluslararası düzeyde rekabet edebilen, radyo, telefon, bilgisayar, faks gibi haberleşme cihazlarının imalatı, kurulması ,işletilmesi, bakım ve onarımı konularında bilgi sahibi ve akılcı çözümler üretebilen, toplumsal değerlere saygılı ve meslek ahlakına bağlı bireyler yetiştirerek, ulusal ve uluslararası toplumun ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojileri üretmek ve yaymaktır.

OLANAKLAR

Bilgisayar Laboratuvarı

Analog ve Sayısal Haberleşme Sistemleri Laboratuvarı

Veri iletimi Laboratuarı

Anten ve Mikrodalga Laboratuarı

Telefon Anahtarlama Laboratuarı

İŞ ALANLARI

Bu program mezunlarının iş alanları ve çalışma olanakları oldukça geniştir. Mezunlar; elektronik ve haberleşme teknolojilerinin üretildiği, transfer edildiği, satıldığı ve pazarlandığı pek çok özel sektör ve kamu kurumlarında çalışabilmektedirler. Program mezunlarının iş bulma olanaklarının yoğun olduğu sektörler aşağıda sıralanan alanlarda vardır.

1. Ülkemizde ve yurt dışında hızla büyüyen telefon ve internet sektöründe hizmet veren kamu ve özel sektör kuruluşları,
  2. Savunma sanayinin elektronik haberleşme birimleri,
  3. Kamu ve özel Televizyon-Radyo sektörü,
  4. Mobil haberleşme (GSM) şirketleri,
  5. Uydu haberleşme sektörü,
  6. Bilgi iletimi ve dağıtımıyla ilgili üretim, bakım ve onarım veren her türlü sektör,
  7. Hava, kara ve deniz taşımacılığı hizmeti veren kuruluşların radar birimleri.

Mezun öğrenciler dikey geçişle devam edebilecekleri lisans programları:

1. Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
  2. Elektrik Öğretmenliği