2.3. Paydaş Katılımı

2.3.1. Paydaş Analizi

Stratejik Planın başarıya ulaşmasının temel şartı, tüm evrelerinin iç ve dış paydaşlar tarafından şekillendirilerek katılımcılığın tam olarak sağlanmasıdır. Zira üst yönetim ve paydaşlar tarafından sahiplenilmeyen bir stratejik planın uygulama alanı bulması çok zordur. Bu kapsamda ilk olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi paydaş listesi çıkarılmıştır. Bu çerçevede birlikte çalışılması gereken, izlenmesi gereken, çalışmalara dahil edilmesi gereken ve bilgilendirilmesi gereken paydaşlar saptanmıştır.

Yapılan analizler doğrultusunda paydaşların görüş ve önerilerinin, öncelikleri ve niteliklerine göre Stratejik Plana yansıtılması sağlanmıştır. Bu çerçevede, ilk olarak stratejik plan hazırlıkları için düzenlenen çalıştaylarda tüm birimlerin temsil edilmesine dikkat edilmiştir. Çalıştaylara tüm paydaşların katılma olanağı olmadığından, yapılan iç ve dış paydaş anketleri ile daha geniş bir paydaş kitlesinin görüş ve önerilerinin plana yansıması sağlamaktadır.

2.3.2. Paydaş Katılımı

Kurumda iç paydaşların görüş ve önerilerini almak üzere anket çalışmaları devam etmektedir.

2.3.3. İ.P. Bilgilendirme

Kurumdaki kararlar ve uygulamalardan iç paydaşlar Kurumun web sayfasından bilgilendirilmektedir ve program içerisinde mail yoluyla bilgilendirme ve iletişim yapılmaktadır.

2.3.4. İ.P. Geri Bildirimi

Kurumda iç paydaşların görüş ve önerilerini almak üzere web sayfamız üzerinden anket çalışmaları ve mezun takip sistemi oluşturma çalışmaları devam etmektedir.

2.3.5. Dış Paydaş

Dış paydaş olarak Üniversitenin ilgili olduğu kurum ya da kuruluşların, özel sektör ve mezun görüşleri alınarak eğitim-öğretimde iyileştirmeler yapılmaktadır.

2.3.6. D.P. Bilgilendirme

Kurumdaki kararlar ve uygulamalardan dış paydaşlar Kurumun web sayfasından ve mail yoluyla bilgilendirilmektedir.

2.3.7. D.P. Geri Bildirim

Kurumumuzda dış paydaşlarının karar alma ve iyileştirme süreçlerine katılımını ve katkıları yapılan anket çalışmaları ile sağlanmaktadır.

2.3.8. D.P. Katılımı

Kalite komisyonu gerekli hazırlıkları yaparak, Yükseköğretim Kalite Kurulu ile dış değerlendirici kurumlara her türlü desteği sağlayarak dış paydaşların katılımını sağlar

2.3.9. Mezunlar

Kurumumuzda mezun takip sistemi oluşturma çalışmaları devam etmektedir.

2.3.10. Öğrenci Katılımları

Programımızda dış paydaşlardan öğrencilerin karar alma ve iyileştirme süreçlerine katılımını ve katkıları yapılan anket çalışmaları ve danışmanlık hizmetleri aracılığı ile sağlanmaktadır. Kurumuzda öğrencilere yönelik akademik danışmanlık hizmetlerine ayrı bir önem verilmektedir.

2.3.11. Dış Katkılar

Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, ilgili bakanlıklar gibi kurumların; eğitim, danışmanlık, araştırma-yayın, bilimsel toplantı, konferans/sempozyum/seminer, sosyal kültürel ve sportif faaliyetler başta olmak üzere birçok alanda kurumsal gelişmelere katkı sağlamaktadır.