3.1. Yetkinlikler

Programımız akademik kadrosunun araştırma yetkinliği ve alanının belirlenmesi için AR-GE çalıştayı gerçekleştirilmiştir. Bu çalıştay sonucunda üniversitenin sahip olduğu araştrmacıların çalışma alanları tartşılmış ve üniversitenin kadro yapısına göre ihtsaslaşma alanları belirlenmiştr. Buna göre, akademik kadromuzun yüzde 60’ının biyoteknoloji ve enerji teknolojileri alanında yetkin olduğu belirlendi. Bu nedenle Üniversitemizin bu alanlarda ihtsaslaşmasına karar verilerek, 2017-2021 stratejik planına konuldu ve senato tarafndan kabul edildi. Araştrma kadrosunun bu alanlarda projeler üretmeleri, makaleler üretmeleri, araştrmacı yetiştirmeleri ve bu alanlarda kongreler düzenlemeleri teşvik edilmektedir.