4.3.1. Yetkinlikler

Programımız akademik kadrosunun araştırma yetkinliği ve alanının belirlenmesi için AR-GE çalıştayı gerçekleştirilmiştir. Bu çalıştay sonucunda üniversitenin sahip olduğu araştırmacıların çalışma alanları tartışılmış ve üniversitenin kadro yapısına göre ihtisaslaşma alanları belirlenmiştir. Buna göre, akademik kadromuzun yüzde 60’ının biyoteknoloji ve enerji teknolojileri alanında yetkin olduğu belirlendi. Bu nedenle Üniversitemizin bu alanlarda ihtisaslaşmasına karar verilerek, 2017-2021 stratejik planına konuldu ve senato tarafından kabul edildi. Araştırma kadrosunun bu alanlarda projeler üretmeleri, makaleler üretmeleri, araştırmacı yetiştirmeleri ve bu alanlarda kongreler düzenlemeleri teşvik edilmektedir.