2019-2020 Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Başvuru Duyurusu

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen alanlarda Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi hareketliliği gerçekleştirilecektir.

“Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı” hakkında Yükseköğretim Kurulu’nun 30.01.2019 tarihinde almış olduğu karara ulaşmak için tıklayınız.

Protokolümüzün olduğu yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile gerçekleştirilmesi planlanan proje başvurularının, 12 Nisan 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar proje yürütücülerinin kendi şifreleri ile www.yoksis.yok.gov.tr internet adresi üzerinden girişlerinin yapılması gerekmektedir. Başvuru çıktılarının ise üniversitemiz Mevlana Koordinasyon Ofisi’ 18 Nisan 2019 Perşembe günü mesai bitimine kadar Mevlana Koordinasyon Ofisi’ne teslim edilmesi gerekmektedir.

Mevlana Koordiansyon Ofisi’ne teslim edilen proje başvuru çıktıları, Rektörümüz imzalı üst yazı ekinde 26 Nisan 2019 tarihine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na gönderilecektir.

BAŞVURU SÜRECİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ NOTLAR:

  1. Devlet üniversitelerinde görev yapan öğretim elemanları YÖKSİS üzerinden kendi şifreleri ile “Genel İşlemler” menüsünden “Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı” sekmesinde yer alan “Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi Başvuru Formu”na ait verilerin girişlerini eksiksiz yapmaları gerekmektedir.

Örnek FORM için TIKLAYINIZ!!!

  1. Proje Yürütücüsü olarak sisteme giriş yapacak olan öğretim elemanlarının en az “Doktora” derecesine sahip olmaları gerekmektedir.
  2. Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında yapılacak başvurularda yükseköğretim kurumunun, Proje ortağı olarak yer alması düşünülen yükseköğretim kurumu ile Mevlana Değişim Programı Protokolü” imzalamış olması gerekmektedir.

Anlaşmalı olduğumuz üniversitelere ve bölümlere ulaşmak için TIKLAYINIZ!!!

  1. Projelerdeki öğrenci ve öğretim elemanı değişim sürelerinde Mevlana Değişim Programına İlişkin Yönetmelik” hükümleri geçerlidir.

Personel Hareketliliği: en az 14 gün an fazla 3 ay

Öğrenci Hareketliliği: en az 1 yarı dönem en fazla 2 yarı dönem

  1. Proje başvuruları yapılırken başvurulacak alan ile ilgili mevcut Mevlana Protokol alan uyumuna dikkat etmeleri gerekmektedir. Alan, Protokolde mevcut değilse, öğretim elemanının Mevlana Koordinasyon Ofisi ile iletişime geçerek Protokollerde alanla ilgili güncelleme yapılmasını sağlamaları uygun olacaktır.
  2. Protokolümüz olmayan üniversitelerle proje yapılmak isteniyorsa öncelikle Mevlana Koordinasyon Ofisi ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.