2019-2020 MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA BAŞVURACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE !!!

2019-2020 Akademik Yılı Mevlana

Değişim Programı Başvuru Takvimi

2019-2020 Akademik Yılında Mevlana Değişim Programı kapsamında faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için başvuru takvimi alttaki şekildedir.

• Değişim İlanlarının Duyurulması 04 Şubat -22 Şubat 2019
  • Değişim İçin Başvuruların Alınması 04 Şubat -22 Şubat 2019
  • Başvuruların Değerlendirilmesi 08 Mart 2019
  • YÖKSİS üzerinden YÖK’e Başvuru ve Bütçe Taleplerinin İletilmesi 22 Mart 2019

Mevlana Değişim Programı Başvuruları Başladı.

Başvuru Şartları:

• Ekte yer alan Mevlana Başvuru Formunu doldurup ve transkript ile birlikte 22 Şubat 2019 mesai bitimine kadar Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğüne teslim etmeniz gerekmektedir.

• 28 Şubat 2019 Günü  yazılı Yabancı Dil ( İngilizce ) Sınavı yapılacak olup, yeri ve saati başvuruların tamamlanmasından sonra mevlana.bilecik.edu.tr adresinde duyurulacaktır.

• Lisans/Önlisans öğrencileri için aranan akademik kümülatif ortalama şartı 2,50/4,00

• Yüksek Lisans/Doktora öğrencileri için aranan akademik kümülatif

ortalama şartı 3,00/4,00

• 2019/2020 akademik yılı başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

Akademik başarı düzeyi : %50

Dil seviyesi : %50

• Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın ekte yer alan Yürütme Kurulu kararlarına istinaden ülkelere göre alan çalışmaları dikkate alınarak başvurularınız değerlendirilecektir.

Mevlana Anlaşmaları için :

http://w3.bilecik.edu.tr/mevlana/ogrenci/anlasmalar/ linkini inceleyebilirsiniz.

Başvuru için gerekli evraklar:

1. İngilizce Transkript

1. Aday Öğrenci Başvuru Formu ( Formu bilgisayar ortamında doldurup, renkli çıktısını alınız. Fotoğraf yapıştırılmış olarak teslim ediniz. )

1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Not 1: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın ekte yer alan Yürütme Kurulu kararlarına istinaden başvuru yapılacak ülkenin ilgili alanı dikkate alınarak başvuru yapılması gerekmektedir.

Not 2: Başvuruların biteceği 22 Şubat 2019 Cuma gününe kadar duyurularımızı sıklıkla ziyaret ediniz. Olası güncellemeler sadece duyurularımızda yayınlanacaktır.

Önemli Bilgilendirme:

Başvurular sonunda başarılı olan, Mevlana Koordinatörlüğü tarafından YÖK’e gönderilecek listede yer alacak olan öğrenciler ‘ aday öğrenci ’ statüsündedir.

YÖK’ün Üniversitemize tahsis edeceği değişim sayıları neticesinde yurtdışına gitmek için seçilen aday öğrenciler gitmek istedikleri üniversiteden ‘Kabul Mektubu’ ve ‘Öğrenim Protokolü ’ onaylatmalıdır. Bu iki aşamanın tamamlanmasıyla öğrenci Mevlana Değişim Programı öğrencisi olmaya hak kazanır.

Mevlana Programı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için lütfen

http://www.yok.gov.tr/web/mevlana/anasayfa adresini ziyaret ediniz.

Ekli Belgeler: Aday Öğrenci Başvuru Formu

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın  Yürütme Kurulu kararı