Hakkımızda

Sevgili Öğrenciler ve Değerli Ziyaretçiler,

Bölümümüz 2015 yılında resmi olarak kurulmuş olup ilk öğrencilerini 2015-2016 eğitim öğretim yılında kabul etmiştir. Normal öğretim süresi 4 yıl olan bölümümüzde isteğe bağlı olarak bir yıl İngilizce hazırlık sınıfına kayıt yaptırabilme şanslarına sahiptirler.  Normal öğretim süresine ilave olarak öğrencilerin 20 iş günü alan stajı ile 20 iş günü işletme organizasyon stajı olmak üzere toplam 40 iş günü stajlarını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisleri, malzemenin kullanılacağı yerdeki çalışma koşullarına uygun ürünlerin en ekonomik şekilde üretilmesi, geliştirilmesi, özelliklerinin tespiti, malzeme yapılarının değiştirilerek farklı özellikler kazandırılması, ihtiyaç doğrultusunda yeni malzemelerin ve yeni üretim yöntemlerinin geliştirilmesi ve malzeme karakterizasyonu üzerine çalışmalarda bulunurlar. Metalurji ve Malzeme mühendisliği disiplinler arası bir bilim olup, günümüzde nanomalzemeler ve nanoteknoloji alanlarındaki uygulamaları ile de çok popüler bir mühendislik dalına dönüşmüştür.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü ders müfredatı geleneksel üretim metalürjisinden geleceğin bilimi nanoteknolojiye kadar çok geniş konuları kapsamaktadır. Ayrıca programda öğrencilerin uzmanlaşmak istedikleri alanlara göre teknik seçmeli dersler ve sosyal gelişimleri için teknik olmayan seçmeli dersler de mevcuttur. Öğrencilerimizin teknik ve sosyal alanlardaki gelişimlerine katkı sağlamak üzere Farabi gibi ulusal ve Erasmus ile Mevlâna gibi uluslararası öğrenci değişim programlarından etkin olarak faydalanmaları da mümkündür. Ayrıca kendini daha iyi yetiştirmek isteyen öğrencilerimiz için Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan farklı alanlarda çift anadal ve yandal yapma fırsatları da vardır.

Konumu itibariyle Seramik sektörünün kalbi olan ve Otomotiv Endüstrisinin yanı başında bulunan Bilecik ilinde, üniversite-sanayi iş birliği ile bilginin ekonomik faydaya dönüşeceği projelerin üretildiği bir bölüm olma ve nitelikli mühendisler yetiştirmeyi temel alan bölümümüz, güçlü laboratuvar alt yapısı ve alanında uzman, nitelikli öğretim üyesi kadrosu ile siz öğrencilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyacaktır.

Prof. Dr. Özkan KÜÇÜK

Bölüm Başkanı