1.1. Tarihsel Gelişim

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Matematik Bölümü 2008 yılında Prof. Dr. Hasan Hilmi HACISALİHOĞLU başkanlığında Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Bölümümüzde, 3 Doçent, 6 Doktor Öğretim Üyesi  ve 4 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplamda 13 öğretim elemanı hizmet vermektedir. Matematik bölümü öncelikli olarak matematiğin bütün alanları için iyi bir temeli hazırlamak amacıyla oluşturulmuştur. Bunu yanında temel matematik bilgisine ve bağımsız düşünme yeteneğine sahip, problemleri tahmin edebilen ve bunlara çözümler üretebilen ve farklı bakış açılarından problemlere yaklaşabilen, özellikle pür ve uygulamalı matematik alanlarında çalışmalar yapabilen bilim adamlarının yetiştirilmesini amaçlamaktadır.

Bölümümüz 2010 yılından itibaren normal öğretim programına öğrenci almaktadır. Bölümümüzde, Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi, Cebir ve Sayılar Teorisi, Topoloji, Geometri, Uygulamalı Matematik ve Matematiğin Temelleri ve Lojik alanlarında çeşitli dersler verilmektedir. Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nü başarı ile tamamlayan öğrenciler “Matematikçi” olarak mezun olurlar. Mezun matematikçiler gerek kamuda gerekse de özel sektörde geniş çalışma olanaklarına sahip olurlar.

Bölümümüz, 2014 yılından itibaren de mezun vermeye başlamıştır. Ayrıca Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans ve doktora programlarımız mevcuttur.