Staj İş Akışı

AÇIKLAMALAR

1. Staj yapılacak yeri ve tarihi belirlemekle öğrenci yükümlüdür.
  1. Firmanın doldurması gereken formlar
    • Staj Bilgi Formu
    • Firma Onay yazısı, firma tarafından yazılacaktır. Cumartesi günleri de dahil staj yapmak isteyen öğrencilerin, alacakları onay yazısına “Firmamız cumartesi günleri de çalışmaktadır” ibaresi eklettirmeleri gerekmektedir.
  1. Firma onay yazısı ve dilekçe, imzalı ve kaşeli olmak zorundadır.
  1. Staj başvurusu, staja başlanmadan en az 15 gün öncesine kadar yapılmalıdır. Başvuru Evrakları:
  1. Staja başlarken öğrenci yanında;
    • Ek 2 (Fotoğraflı form) ve
    • Sigorta girişinin yapıldığına dair belge (öğrenci işlerinden alınabilir) firmaya götürülerek staja başlanır.

Staj süreleri, İmal Usulleri ve Fabrika Organizasyon Stajları için 20’şer iş günüdür. Öğrenci staj esnasında Genel Staj Kurallarına uymak zorundadır.

1. İşyeri staj sorumlusu (Makine Mühendisi) tarafından Staj Değerlendirme Formu doldurulmalıdır. Bununla birlikte, staj raporu hazırlanmalı ve işyeri staj sorumlusu (Makine Mühendisi) ‘ne inceletilerek, her sayfası kaşelettirilmeli ve imzalattırılmalıdır. Hazırlanan staj raporu yazım formatına uygun olmalı ve karton kapak yapılmalıdır.
  1. Staj sonrasında ilan edilecek bir tarihe kadar bölüm staj komisyonuna aşağıdaki dökümanlar teslim edilir:
    • Yazım kurallarına uygun bir biçimde hazırlanmış Staj Raporu
    • Kapalı ve onaylı bir zarfta Staj değerlendirme formları
    • Word ve pdf formatında staj raporunu ve diğer ekleri içeren CD