2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Duyurusu

Ders Seçme Tarihleri

(LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN)

Başlangıç 14 Şubat 2022
Bitiş 18 Şubat 2022
Kayıt Yenilemeyen Öğrencilerin Mazeret Başvurusu ve Kayıtları 21– 25 Şubat 2022
Tez Aşamasına Geçen Öğrencilerin Tez Konusu Bildirimi 21 Şubat– 04 Mart 2022
Dönem Projesi Alan Öğrencilerin Proje Konusu Bildirimi 21 Şubat– 04 Mart 2022
Derslerin Başlangıç Tarihi 21 Şubat 2022

Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programları Eğitim-Öğretim Süreçleri

Kayıt Yenileme Aşaması

Kayıt Yenileme İşlemleri derssecme.bilecik.edu.tr adresinden yapılacaktır.

Ders seçme işlemini yaptıktan sonra kaydet butonuna basıldığında dersler danışmanın onayına düşer. Katkı payı veya öğrenim ücreti ücret yatırması gerekenler ekranın sağ üst köşesinde belirtilen “Harç tutar” kısmındaki katkı payı veya öğrenim ücreti tutarını yatıracaklardır. Katkı payı veya öğrenim ücreti yatırması gerekmeyenlerin herhangi bir işlem yapmaları gerekmemektedir.

Nasıl Harç Yatırırım?

Harç ücretlerini internet bankacılığı üzerinden yada ATM aracılığı ile yapabilirsiniz. İşlemlerin nasıl yapılacağının detayı aşağıdaki linkte bulunan rehberde anlatılmıştır.

Harç Yatırma Rehberi

Not: Katkı payı veya öğrenim ücretlerine ekli dosyadan ulaşabilirsiniz.

Kayıt Onay Aşaması

14– 18 Şubat 2022 tarihleri arasında derslerini seçip katkı payı/öğrenim ücretini yatıran öğrencilerin kayıt onay işlemleri 18 Şubat 2022 mesai bitiminde otomatik olarak gerçekleştirilecektir. Ders seçmeyenler ile ders seçip katkı payı/öğrenim ücretini ödemeyenler ilgili dönemde kayıt yeniletmemiş sayılacak ve öğrencilik haklarından da yararlanamayacaklardır.

Mazereti olan öğrenciler için ders seçme; Üniversitemizin “Haklı ve Geçerli Nedenler Yönergesi” hükümlerine göre mazereti bulunan öğrenciler de 21-25 Şubat 2022 tarihlerinde okumakta oldukları  birime  başvuru  yapabileceklerdir.

Bunun dışında 25 Şubat 2022 tarihinden sonra hiçbir şekilde ders seçme, düzeltme  vb. gibi işlemler yapılmayacaktır.

Diğer Bilgilendirmeler

  • Erasmus, Farabi vb. gibi değişim programıyla giden öğrencilerin belirtilen 14– 18 Şubat 2022 tarihleri arasında boş kayıt yapması 14– 18 Şubat 2022 tarihleri arasında derslerini seçip ücretini yatıran öğrencilerin kayıt onay işlemleri 18 Şubat 2022 mesai bitiminde otomatik olarak gerçekleştirilecektir.
  • Öğrencilerin Öğrenci Bilgi Sisteminde, cep telefon numarası değişikliği, harç tutarı vb. konular için Enstitü öğrenci işleri ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.