Dijital Sınavlar ve Teslimlerine İlişkin Usul ve Esaslar (Önemli Duyuru)

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN VE ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE;

Aşağıda belirtilen tüm sınavlar ve sunumlar için maddeler halinde belirtilen dijital sınav uygulama esaslarına göre işlem yapılacaktır.

  1. Yüksek Lisans/Doktora Tez Savunma Sınavları

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Senatosu 23.09.2020 tarih ve 257/4 sayılı kararına göre;

Yüksek Lisans Tez Savunma ve Doktora Tez Savunma Sınavlarının 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında uzaktan öğretim sistemi üzerinden yapılmasına, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 14. maddesi uyarınca, karar verilmiştir.

Tez Savunma Sınavı öncesi tezlerin Enstitü Tez Yazım Kılavuzuna göre şekil yönünden kontrol edilebilmesi için ilgili öğrenciler TURNITIN benzerlik raporu ve tezlerine ait PDF dosyalarını Arş. Gör. Damla KILIÇ (Fen Bilimleri Alanları öğrencileri için damla.kilic@bilecik.edu.tr) ve Arş. Gör. Ertuğrul ÇAM (Sosyal Bilimler Alanları öğrencileri için ertugrul.cam@bilecik.edu.tr)’na e-mail yolu ile göndermeleri gerekmektedir.

İlgili araştırma görevlilerince tezlerin şekil yönünden kontrolü biten öğrenciler için, Tez Savunma Sınavının UZEM üzerinden online olarak sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi adına Enstitü Sekreterliği ile görüşülerek sınav gün ve saati için randevu alınması, Savunma Sınavı Jüri Öneri Formunun randevu alındığı gün itibariyle en geç 3 iş günü, ıslak imzalı tutanak ve evrakların ise sınav tarihinden itibaren en geç 1 hafta içerisinde Enstitüye ibraz edilmesi gerekmektedir.

2. Doktora Yeterlik Yazılı – Sözlü Sınavları

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Senatosu 23.09.2020 tarih ve 257/4 sayılı kararına göre;

Doktora Yeterlik Sınavlarının 12 Ekim – 27 Kasım 2020 tarihleri arasında Danışman Öğretim Üyesi ile öğrencinin uzaktan öğretim sistemi üzerinden yapılmasına, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 14. maddesi uyarınca, karar verilmiştir.

Doktora Yeterlik Sınavının Yazılı aşaması danışman öğretim üyesi sorumluluğunda fiziki olarak yapılması, yazılı sınavın başarı ile tamamlanması durumunda ise Sözlü aşamasının UZEM üzerinden online olarak yapılması gerekmektedir. Doktora Yeterlik Sınavının UZEM üzerinden online olarak sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Enstitü Sekreterliği ile görüşülerek sınav gün ve saati için randevu alınması, ıslak imzalı tutanak ve evrakların ise sınav tarihinden itibaren en geç 1 hafta içerisinde Enstitüye ibraz edilmesi gerekmektedir.

3. Doktora Tez Öneri Sınavları

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Senatosu 23.09.2020 tarih ve 257/4 sayılı kararına göre;

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında yapılacak olan Doktora Tez Öneri sınavlarının uzaktan öğretim sistemi üzerinden yapılmasına, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 14. maddesi uyarınca, karar verilmiştir.

Doktora Tez Öneri Sınavının UZEM üzerinden online olarak sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Enstitü Sekreterliği ile görüşülerek sınav gün ve saati için randevu alınması, ıslak imzalı tutanak ve evrakların ise sınav tarihinden itibaren en geç 1 hafta içerisinde Enstitüye ibraz edilmesi gerekmektedir.

4. Doktora Tez İzleme Raporu Sunumları

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Senatosu 23.09.2020 tarih ve 257/4 sayılı kararına göre;

Doktora Tez İzleme Sınavlarının 01-31 Aralık 2020 tarihleri arasında uzaktan öğretim sistemi üzerinden yapılmasına, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 14. maddesi uyarınca kabul edilmesine karar verilmiştir.

Doktora Tez İzleme Sınavının UZEM üzerinden online olarak sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Enstitü Sekreterliği ile görüşülerek sınav gün ve saati için randevu alınması, ıslak imzalı tutanak ve evrakların ise sınav tarihinden itibaren en geç 1 hafta içerisinde Enstitüye ibraz edilmesi gerekmektedir.