Uluslararası Dergilerde Yayın Yapma Eğitim Semineri

Emerald işletme, yönetim, ekonomi ve ilgili konularda yayın yapan uluslararası bir yayınevidir. Emerald’ın bütün dergilerini içeren Premier elektronik dergi veri tabanı ULAKBIM üzerinden üniversitemizin erişimine açıktır: www.emeraldinsight.com

Veri tabanı, yayın yapmak isteyenlere yardımcı olmak üzere ücretsiz rehberler de sunmaktadır. Emerald uzmanları tarafından hazırlanmış bir seminerle uluslararası dergilerde yayın yapma konusunda bilgiler sunulacak ve veri tabanında bulunan yardımcı kaynaklar tanıtılacaktır.

Emerald Yayınevi Türkiye temsilcisi, kütüphaneci Mine Tonta tarafından verilecek olan seminer, yayın yapmaya yeni başlayan ve bu konuda kendini geliştirmek isteyen araştırma görevlileri ve öğretim üyelerine hitap etmektedir. Ayrıca bu konuda deneyimli öğretim üyeleri de deneyimlerini paylaşmak üzere eğitime davet edilmektedir.

Sunum:

• Neden yayın yapıyoruz

• Makale yapısı

• Makale yazım dilini iyileştirme

• Makalenizi gözden geçirme

• Dergi seçimi

• Hakemlik süreci

• Editörler ve hakemler nelere dikkat eder

• Revizyon için geri gelen makalenizi düzeltme

• Yayımlanan makalenizi daha iyi duyurma

• Yardımcı kaynaklar

Emerald web sayfasında yer alan uygulamaya yönelik kaynakların tanıtımı:

• How to … write effectively (Etkili Yazma … Nasıl Yapılır)

• How to … get published and disseminate your work (Eserinizi yayınlatma ve tanıtma…Nasıl Yapılır)

• Editing Service (Düzeltme Hizmeti)

• Editor Interviews (Editör Röportajları)

• Support Resources (Destek Kaynaklar)

Eğitim semineri Türkçedir, yaklaşık 1 saat sürecektir.

Yer:İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu

Tarih: 7 Mart 2018