5.5. Mesleki Gelişim

Bölümümüz 2018 yılı itibariyle laboratuvar altyapısını tamamlamıştır. Öğretim üyeleri Bilimsel Araştırma Projeleri ile üniversite tarafından veya Tübitak, Santez, Bebka vb. projeler ile üniversiteye dışarıdan bütçe getirerek hem mesleki gelişimlerini arttırmakta hem de üniversitenin gelişimine katkı sağlamaktadırlar.

5.5.1. Güvence

Üniversite tarafından Bilimsel Araştırma Projeleri aracılığıyla öğretim üyelerine, araştırmalarını sürdürebilmeleri için bütçe aktarılmaktadır. Öğretim Üyesi ayrı ayrı Genel Amaçlı ve Yüksek Lisans/Doktora tez projesi yazabilmekte ve talep ettiği bütçeyi arttırabilmektedir. Öğretim üyelerinin TÜBİTAK destekli proje yazmalarını teşvik etmek amacıyla üniversitemiz TÜBİTAK’ a sunulan ve reddedilen projelere, üniversiteye sunulması halinde ödenek de sağlamaktadır. Bunun yanı sıra TÜBİTAK projesi yürütmekte olan öğretim üyelerine aldıkları bütçenin belli bir oranında ek ödenek de herhangi bir değerlendirmeye gerek olmaksızın sağlanmaktadır.