3.10. Öğrenci Danışmanları

Üniversitemizde her öğrenci için eğitim görmekte olduğu bölümünden olmak üzere bir akademisyen danışman olarak görevlendirilir. Danışman, öğrencinin akademik gelişimini birebir takip etmekle ve gerekli yerlerde öğrenciye tavsiyeler vererek yönlendirmekle sorumludur. Danışmanlık sistemi ile başarılı öğrencinin yüksek lisans eğitimine özendirilmesi de sağlanmaktadır.

3.10.1. Etkinlikler

Öğrenci danışmanlık sistemi etkililiğini değerlendirme ile ilgili bölümüzde yapılmış bir açlışma bulunmamaktadır.

3.10.2. Değerlendirme

Öğrenciye, eğitim-öğretim hayatı süresince yardımcı olmak ve gerekli yerlerde yönlendirmek amacıyla üniversitemiz tarafından atanan akademisyenlerin öncelikli amacı öğrenciyi tercihleri doğrultusunda yönlendirmektir. Öğrenciye atanan danışmanın etkililiğini değerlendirmek amacıyla bölümümüz tarafından yürürlüğe konmuş herhangi bir uygulama bulunmamaktadır. Ancak öğrencinin danışmanını değiştirmek istemesi halinde bölüm yönetimi tarafından öğrenciye yeni bir danışman atanabilmektedir.

3.10.3. Başarı Ölçümleri

Öğrencinin başarısını ölçme ve değerlendirmek (BDY) için uygulanmakta olan süreçler 13.01.2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” ile 28.11.2016 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” nde tanımlanmıştır. Üniversitemiz Senatosunda alınan karar uyarınca tüm bölümlerde bir vize ve bir yarı yıl sonu sınav uygulaması zorunlu tutulmuştur. Ancak bölümümüzde zorunlu tutulan sınavlara ek olarak öğrencinin almış olduğu dersleri tam olarak kavrayabilmesi ve dönem boyunca ilgisini canlı tutabilmesi amacıyla vize, quiz, ödev, proje, sunum vb. uygulamalar ders içeriğinin izin verdiği ölçüde gerçekleştirilmektedir.

3.10.4. İlan

Ders sorumluları sınavları değerlendirdikten sonra notları “Öğrenci Bilgi” sistemine on-line olarak aktarmaktadır. Öğrenciler notlarına, bu sistem aracılığıyla bulundukları herhangi bir yerden ve istedikleri zamanda erişim sağlayabilmektedirler.

3.10.5. Güvence

Öğrenci dönem başında aldıkları derslerde hangi uygulamaya (örneğin 1 Vize, 1 Yarı yıl sonu, 2 Vize 1 Yarı yıl sonu, 1 Vize , 1 Uygulama, 1 Yarı yıl sonu vb.) ne ölçüde (toplamda 100 olacak şekilde Yarı yıl sonunda en az %40 olmak kaydıyla) tabi tutulmak istediklerine ders sorumlusu ile ortaklaşa karar vermektedir. Ders sorumlusu öğrencilerin de görüşünü dikkate alarak değerlendirme kriterlerini “Öğrenci Bilgi Sistemi” nde ilan etmekte ve bir kez ilan edildikten sonra herhangi bir değişiklik yapamamaktadır.