1.7. İçselleştirme

Bu birimde Kalite Politikasının benimsendiğini gösteren uygulamalar; birimimiz bünyesinde oluşturulan Kalite Koordinatörlüğü adı altında çalışan kalite birim temsilcileri ile tüm kurum personeli için kalite farkındalığı oluşturulmaktadır.

Kalite politikasının üniversite genelinde yaygınlaştırılması için ilk aşamada üniversite personeli ve öğrencilerine İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri koordineli olarak verilmeye başlanmıştır. Eğitimlere İş Sağlığı ve Güvenliği Risklerinin Yönetimi Eğitimi, Risk Değerlendirme ve Laboratuarlarda Atık Yönetimi’nin de dahil edilmesi planlanmaktadır. Bölüm olarak MÜDEK ile ilgili çalışmalara başlanması amaçlanmaktadır.

Kalite politikasının içselleştirilmesine yönelik olarak KALDER tarafından ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi İç Denetçi Eğitimi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi İç Tetkikçi Eğitimi ve EFQM Mükemmellik Modeli Eğitimlerinin verilmesi gelecek planlarımız arasında yer almaktadır.