3. Öğrenci Merkezli Öğrenme, Öğretme ve Değerlendirme

3.1. Politikalar
Bölümümüzün henüz öğrencisi bulunmamaktadır.

3.1.1. Eğitim politikası
Bölümümüzün henüz öğrencisi bulunmamaktadır.

3.2. Yayılımlar
3.2.1. Bilinirlik
Öğrenci merkezli eğitim politikası doğrultusunda yapılması planlanan tüm uygulamalar EBYS üzerinden bilgi için iletilecektir.
3.3. Yetkinlikler
Birimde öğrenci merkezli eğitim modeli ve/veya aktif öğrenme konusunda öğretim üyelerinin yetkinliklerini geliştirilme yöntemleri;
3.4. İş yükleri
Ders bilgi paketlerinde öğrenci iş yüküne dayalı kredi değerlerinin belirlenme yöntemi;
Ders bilgi paketlerinde öğrenci iş yüküne dayalı kredi değerleri Bologna çerçevesinde düzenlenecektir. Bu kapsamda bütün derslerin AKTS değerleri belirlenecektir.
http://bologna.bilecik.edu.tr (İstatistik Bölümü) sayfasından izlenebilecektir.

3.5. Öğrenci katılımı
Bölümümüzde öğrenci alımı ile birlikte Öğrenci iş yüküne dayalı kredi değerlerinin belirlenmesinde dönem içi ve dönem sonunda öğrenci görüşleri yüzyüze görüşme ve anket uygulamaları yolu ile alınacak, görüşmelerden elde edilen bilgiler kullanılacaktır. Bu bilgiler, bölüm akademik kurulumuzda değerlendirme toplantılarında ayrıca değerlendirilecektir.

3.6. Uluslararası hareketlilik
Öğrenci iş yükü esaslı kredi transfer sistemi, uluslararası hareketlilik programlarında bölüm akademik kurulunda karar alınarak kredi değerleri belirlenecektir.
http://bilecik.edu.tr/Icerik/4001

3.7. Deneyimleme
Bölümümüzde zorunlu staj planlaması bulunmamaktadır
3.7.1. Süreçler
Bölümümüzde zorunlu staj planlaması bulunmamaktadır
3.7.2. Paydaş güvenceleri
Bölümümüzde zorunlu staj planlaması bulunmamaktadır

3.8. Seçmeli dersler
Bölümümüz ders planlarında öğrencilerin kültürel, sanatsal, sağlık, sportif, sosyal derinlik kazanımlarına yönelik üniversite genelinde ortak disiplinler arası seçmeli dersler yeralacaktır. Bu bağlamda Üniversite Seçmeli Ders Yönergesi hazırlanmış olup, bu yönergeye bağlı olarak her eğitim-öğretim yarıyılında bu uygulama yapılacaktır.
3.8.1. Disiplinlerarası seçmeli dersler
Bölüm ders planlarımızda öğrencilerin kültürel derinlik kazanımına yönelik ve farklı disiplinleri tanıma fırsatı veren seçmeli derslere yer verilecektir.

3.9. Seçmeli derslerin yönetimi
Bölüm ders planlarında Seçmeli derslerin Bologna sürecine uygun sayı ve yüzdede yer alabilmesi için üniversitemizin ders planı hazırlama, uygulama ve intibak esasları yönergesinden yararlanılacaktır.
https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/59054
3.9.1. Seçmeli ders uygulamaları
Bölümümüzde seçmeli dersler; bölümün kendi müfredatında yer alan seçmeli dersler, ikincisi alan dışı seçmeli olarak tanımlanmış dersler, üçüncüsü ise ders dışı etkinlik olarak tanımlanan bir seçmeli ders şeklinde ders planımızda yer alacaktır.

3.10. Öğrenci danışmanları
Bölümün henüz öğrencisi bulunmamakla birlikte öğrenci danışmanlıkları;
“Üniversitemiz Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca; kayıt yaptıran her öğrenci için öğretim yılı başında, ilgili bölüm başkanı tarafından öncelikle bölümün öğretim üyeleri arasından veya yeterli sayıda öğretim üyesi bulunmayan bölümlerde, diğer öğretim elemanlarından bir danışman belirlenir. Danışman, öğrenciyi izler, Eğitim-Öğretim çalışmaları ve Üniversite yaşamı ile ilgili sorunların çözümünde öğrenciye yardımcı olur. Öğrencinin kayıt yenileme, ders ekleme-silme işlemleri, bu yönetmelik çerçevesinde danışman onayı ile yapılır. Danışmanların etkinlikleri bölüm başkanlıkları tarafından yerine getirilmektedir” hükmü gereğince yürütülecektir.
3.10.1. Etkinlikler
Öğrenci danışmanlık sistemi etkililiği değerlendirme yöntemi;
3.10.2. Değerlendirme
Öğrenci danışmanlık sistemi değerlendirme sonuçlarına göre yapılan işlemler;
3.10.3. Başarı ölçümleri
Bölümümüzde hedeflenen ders öğrenme çıktılarında ifade edilen kazanımlara ulaşılıp ulaşılmadığı ve hangi oranda ulaşıldığı Ders Başarı ölçme ve değerlendirme yöntemleri olan ara sınav, kısa sınav, ödev, uygulama ve final sınavları gibi uygulamalarla ölçülebilecektir. Ayrıca, ders tamamlama ve mezuniyetle ilgili koşulların yeterliliği ve ilgili uyarıları (kredi eksikliği) EBYS sistemi üzerinden öğrencilere duyurulabilecektir.
3.10.4. İlan
BDY süreçlerin öğrencilere ilan edilme yöntemi;
3.10.5. Güvence
Değerlendirme süreçlerinde adil ve tutarlı bir değerlendirmeyi güvence altına almak için gerekli koşullar Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği (https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/41946), çerçevesinde belirlenmiştir.

3.11. Mezuniyet koşulları
Mezuniyet koşulları Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği çerçevesinde belirlenmiştir.
https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/41946

3.12. Çıktı ölçümleri
Program ve ders öğrenme çıktıları BDY yoluyla ölçülme yöntemi;

3.13. BDY
BDY konusunda henüz Bölümümüzde yapılan bilgilendirme ve eğitimler bulunmamaktadır;

3.14. Öğrenci hakları
Birimde, öğrencinin devamsızlığı veya sınava girmeyi engelleyen haklı ve geçerli nedenlerin oluşması durumunu kapsayan açık düzenlemeler Üniversitemiz Haklı ve Geçerli Nedenler Yönergesi ile belirlenmiştir
https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/59047;

3.15. Öğrenci şikâyetleri
Bölümümüzde öğrencilerin şikayetleri dilekçe yoluyla kayıt altına alınacaktır. Öğrenci bilgi sistemi, şikayet ve öneri kutuları ve mail yoluyla da öğrenci şikayetleri alınabilmesi planlanmaktadır.

3.15.1. Şikayet giderme politikaları
Öğrenci şikayetleri Bölüm Akademik Kurulu ile yapılması gerekenler tartışılarak giderilmeye çalışılacaktır.

3.16. Alan dışı öğrenme
Öğrencilerin genel (alana özgü olmayan) program öğrenme çıktılarının kazanımları öğrenci kulüp faaliyetleri, ders dışı etkinlikler ve uzaktan eğitim koordinatörlüğü kapsamındaki dersler ile güvence altına alınacaktır.