2. Programların Sürekli İzlenmesi ve Güncellenmesi

2.1. Güncelleme
Bölümümüz öğrenci alımı ile birlikte eğitim-öğretim faaliyetleri sürecinde iç ve dış paydaşların görüşleri ve mevcut öğretim elemanlarının talepleri doğrultusunda programlarını bölüm akademik kurulunda gözden geçirecek ve güncelleyecektir.

2.2. Yöntemler
Bölümümüzde öğrenci alımı ile birlikte eğitim-öğretim faaliyetleri sürecinde İç paydaşlar ve dış paydaşlarla yapılacak yüzyüze, anket ve e-posta yolu gibi çeşitli yöntemlerle yapılacak görüşmeler sonrası elde edilen veriler ve bilgiler tartışılıp değerlendirilerek programlarda güncelleme yapılacaktır.

2.3. Paydaş katkıları
Bölümümüzde paydaş katkılarının nasıl alınacağını açıklayan tanımlı bir süreç bulunmamaktadır.

2.4. Güvenceler
Birimin, eğitim amaçlarına ve öğrenme çıktılarına ulaşılmasını güvence altına alma yöntemi; Bilgi formları, uygulama dosyaları ve ders uygulama dosyalarından oluşan Ders Bilgi Paketleri Dosyalarında olacaktır.
Ders Bilgi paketleri, (Bölümün öğrenci alımı ile birlikte)

2.4.1. Bilgi formları (Ders),
Bölümümüz için Eğitim- Öğretimin başlaması ile Ders Bilgi formları ve programların tasarlanması, iç ve dış paydaşlardan alınacak görüşler çerçevesinde bölüm akademik kurulu toplantıları yapılarak ortak kararlar alınmak suretiyle gerçekleştirilecektir.
2.4.2. Uygulama dosyaları (Ders), Bölümün öğrenci alımı ile birlikte Eğitim-Öğretime başlaması durumunda gerçekleştirilmek üzere;
2.4.2.1. Uygulama çizelgesi,
2.4.2.2. Değerlendirme raporları (Öğretim üyesi),
2.4.2.3. Anket sonuçları (Öğrenci değerlendirme),
2.4.2.4. Sınav dosyaları,
2.4.2.5. Sınav soruları ve puanları,
2.4.2.6. Soruların çözümleri,
2.4.2.7. En yüksek-orta-en düşük cevap kağıdı fotokopisi,
Dekanlığımız/ Bölüm Başkanlığı Arşivinde
2.4.2.8. Ders ile ilgili proje dosyaları,
2.4.2.9. En iyi proje/uygulama,
Dekanlığımız Öğrenci İşleri Arşivinde fotokopisi Bölüm Başkanlığı Arşivinde saklanacaktır
2.4.2.10. Resmi not listesi,
EBYS sistem çıktısı ders sınav zarfına eklenerek Dekanlığımız Öğrenci İşleri Arşivinde saklanacaktır
2.4.3. Ders Uygulama Dosyaları, (Öğrenci alımı ile birlikte ilgili raporlar aşağıdaki web sayfalarından izlenebilecektir.)
2.4.3.1. Program çıktıları değerlendirme raporu,
2.4.3.2. Dersin program çıktıları matrisi,
2.4.3.3. Öğrenim çıktıları değerlendirme anketi,
htp://bologna.bilecik.edu.tr (İstatistik Bölümü)
2.4.3.4. Değerlendirme ve Öneriler (Bölüm ve program çıktılarının sağlanmasına yönelik değerlendirme ve öneriler),
Bölüm Akademik Kurulu kararları ile Bölüm Arşivinde saklanacaktır
2.5. İzlemeler
Program çıktılarına ulaşılıp ulaşılmadığının izlenmesi amacıyla iç ve dış paydaş geri bildimleri kullanılacaktır.

2.6. İyileştirmeler
Program çıktılarına ulaşılamadığı durumlarda bölüm bilgileri ve ders planları gibi konularda gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları Bölüm Akademik Kurulu görüşü ile öğrenci otomasyon programına tanımlanacak ve bölümümüz web sayfasında yayınlanacaktır;

2.7. Bilgilendirmeler
Yapılan iyileştirmeler ve değişiklikler konusunda paydaşların bilgilendirme yöntemi e-posta ve bölüm web sayfasında duyuru yolu ile yapılacaktır;

2.8. Akreditasyon destekleri
Bölümümüzün henüz öğrencisi bulunmamaktadır;