1. Programların Tasarımı ve Onayı

1.1 Program tasarımı
Bölümümüzün henüz öğrencisi bulunmamaktadır. Eğitim-Öğretime başlaması ile birlikte bölüm programlarının tasarlanması, iç ve dış paydaşlardan alınan görüşler çerçevesinde bölüm akademik kurullarında toplantılar yapılarak bölüm kurul kararları alınmak suretiyle gerçekleştirilecektir.

1.1.1. Güvence
Üniversitemizde programların eğitim amaçlarına ve öğrenme çıktılarına ilişkin taahhütlerinin güvence altına alınabilmesi için yapılan en önemli uygulama, Bologna Süreci kapsamında yapılan değerlendirmelerdir. Bologna Süreci kapsamında, her dersin amaçları ve öğrenme çıktılarına ilişkin bilgiler Üniversitemiz internet sayfasında (htp://bologna.bilecik.edu.tr) yer alacaktır. Bölümümüz eğitim-öğretime başladığında bu süreç kapsamında gerekli tüm düzenlemeler yapılacaktır.

1.2 Paydaş katılımı
Bölümümüz Eğitim-Öğretime başladığında Bölüm Program tasarımlarında Bölümümüzce düzenlenecek konferans, panel, söyleşi vb. toplantılar; ve ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılacak yüz yüze görüşmeler, uygulanacak anketler ve bölümümüz öğrenci kulüp etkinlikleri kapsamında yapılacak faaliyetler aracılığı ile paydaş görüşlerinin alınması planlanmaktadır.

1.2.1. Yansımalar
İç ve Dış Paydaş görüşlerinden elde edilen dönüşler program tasarımlarına yansıtılacaktır;

1.2.2. Bilgilendirme
Tasarlanan programlar konusunda paydaşları bilgilendirme Bölüm web sayfası ve e-posta yardımıyla yapılacaktır;

1.3 Faaliyetler
Eğitim-öğretimin her seviyesinde öğrencilere araştırma yetkinliğini kazandırmak üzere ders planlarında da yeralması uygun görülen Araştırma Projesi/Bitirme Ödevi gibi dersler, uygulama araştırmaya yönelik seçmeli dersler, düzenlenecek eğitim, çalıştay, gezi gibi etkinliklere katılımlarını ve bu tür faaliyetlerde görev almalarını sağlayarak araştırma yetkinliklerinin geliştirilmesi planlanmaktadır;

1.4 İç-Dış paylaşımlar
Her seviyede öğretim programı için hazırlanmış olan program ve ders bilgi paketleri ile programların eğitim amaçları ve kazanımları Bölümün web sayfası ve üniversitemizin htp://bologna.bilecik.edu.tr adresinden kamuoyuna açık biçimde ilan edilecektir.

1.5 Çıktı-TYYÇ uyumu
Bölümümüzde henüz başlamamış olmakla birlikte Bologna sürecini yürütmekte olan Üniversitemiz, program yeterliliklerini TYYÇ uyumlu olacak şekilde tasarlamaktadır. TYYÇ esasları doğrultusunda, programların yeterlilikleriyle ders öğrenme çıktıkları arasında ilişkilendirme yapılmaktadır. Bu maksatla her bölüm, her akademik yarıyıl sonrasında o dönem ders veren öğretim üyeleri/elemanları ile değerlendirme toplantısı yapmakta, program yeterlilikleriyle ders öğrenme çıktıları arasındaki ilişkilendirmeyi gözden geçirmekte ve güncellemektedir.

1.6 Uygulama/Alan çalışmaları
Bölümümüzde planlanmış bir mesleki uygulama/alan çalışmaları ve staj zorunluluğu yoktur.