2. Kalite Yönetim Sistemi

2.1. Periyodik yönetim süreçleri
Bölüm ileriye dönük olarak eğitim-öğretim amaçlarına ulaştığından öğrencilerin ve toplumun ihtiyaçlarına cevap verdiğinden emin olmak için iç ve dış paydaşlarını düzenli olarak izlemeyi hedef edinmiştir. Şu anda bölümün periyodik yönetim süreci mevcut değildir.
2.2. Gruplar
Bölümde Kalite komisyonu yansıra, birime özgü kalite odaklı komisyon/danışma grupları mevcut değildir. Öğretim üyesi sayımız arttırılarak bu tür komisyonların oluşturulması amaçlanmıştır.
Üniversitemizde kalite çalışmalarının daha sağlıklı yürütülmesi amacıyla Kalite Koordinatörlüğü kurulmuştur. Ayrıca her birimde birim kalite kurulları bulunmaktadır. (http://w3.bilecik.edu.tr/kalite/fakultemiz/birim-kalite-kurullari )
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kalite Güvencesi Yönergesi (htps://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/139028) ile Kalite Koordinatörlüğü kurulmuştur. Söz konusu koordinatörlük ile kalite yönetminden sorumlu birimler ile kalite komisyonu arasındaki bilgi akışı ve koordinasyonu sağlanmaktadır.
2.3. İlişkiler
Bölümümüzde Kalite Yönetiminden sorumlu kişi/kişiler
Bölüm Kalite Sorumlusu
Doç. Dr. Serpil TÜRKYILMAZ (Bölüm Başkanı), 0(228)2141486,
serpil.turkyilmaz@bilecik.edu.tr
2.4. Temsil
Birimde Kalite Yönetimi çalışmalarına tüm paydaşların katılımı/temsiliyeti sağlanmaktadır ve gerekli duyurular yapılmaktadır;
2.5. Değerlendirmeler
Birimin geçmişten bugüne kadar geçirmiş olduğu ve devam eden dış değerlendirmeler, program ve laboratuvar akreditasyonları, sistem standartları deneyimleri bulunmamaktadır ;
2.6. Kalite kültürü
Bölümümüzde kalite kültürünün yaygınlaşması çalışmaları devam etmektedir.
2.7. Ortak hedefler
• Öğrenci merkezli uygulamaları ve ders programlarını oluşturmak
• Mezunların istihdam edilebilirliğini artırmak için gerekli çalışmaları yapmak
•Bölümümüzde Yükseköğretim kurumu yeterlilikler çerçevesinde yeniden yapılandırarak kalite ve şeffaflığı artırmak
• Kalite güvencesi sisteminin uygulanmasını sağlamak
• Öğrencilerin, öğretim elemanlarının, mezunların dolaşımını / hareketliliğini
özendirmek, kolaylaştırmak, kalitesini artırmak için çalışmalar yapmak
2.8. PUKO (eğitim-öğretim)
Bölümümüzde henüz öğrencimiz bulunmamaktadır. Üniversitemizde Eğitim-öğretim süreçlerinde PUKÖ döngüsü çalışmaları devam etmektedir.
2.9. PUKO (Ar-Ge)
Bölümümüzde henüz öğrencimiz bulunmamaktadır. Üniversitemizde Ar-Ge süreçlerinde PUKÖ döngüsü çalışmaları devam etmektedir.
2.10. PUKO (Toplumsal)
Bölümümüzde henüz öğrencimiz bulunmamaktadır. Üniversitemizde toplumsal süreçlerde PUKÖ döngüsü çalışmaları devam etmektedir.
2.11. PUKO (Yönetsel)
Bölümümüzde henüz öğrencimiz bulunmamaktadır. Yönetsel/idari süreçlerde PUKÖ döngüsü çalışmaları devam etmektedir.