4. Misyon, Vizyon, Değerler ve Hedefler

4.1. Misyon,
Çağın gereklerini bilen, araştırmacı, üretken, çok yönlü düşünebilen, topluma karşı sorumluluk bilinci taşıyan, paylaşımcı, yeniliklere açık, eğitimin sürekliliği felsefesine inanmış, toplumsal sorunlara duyarlı, kültürel-sosyal faaliyetlerde bulunan, teori ve pratik bilgiyi birleştirebilen, analitik düşünebilme becerisine sahip, çağdaş bilişim teknolojilerini takip edip kullanabilen, ekip çalışmalarına yatkın, özgüven sahibi bilim insanları yetiştirmek.

Bilimsel gelişime açık, teori ve uygulamada karşılanan sorunlara çözüm üretebilen, bilişim teknolojisinden yararlanabilen, ulusal ve uluslararası üniversite ve kurumlarla koordineli çalışabilen, bilimsel-etik kurallara bağlı, öğrencilerle iyi ilişkiler kurabilen öğretim üyelerine sahip olmak. Global düzeydeki mesleki gelişmelerin yakından izlendiği , önemli istatistiksel araştırmalarda bulunan, kamu ve özel kuruluşlarca yetkinliği kabul edilmiş, mezunları ile koordinasyon içinde, yurtiçinde ve yurtdışında söz sahibi, akredite bir bölüm olmak.

4.2. Vizyon,
Edindiği bilgi ve beceriyi her alanda toplum yararına etkin biçimde kullanabilen, evrensel değerlere sahip, üstün nitelikli istatistikçiler yetiştirmek ve ülke geleceğinin planlanmasında, ekonomik ve sosyal hedeflerin belirlenmesinde öncü görevler üstlenmelerini sağlamaktır.

4.3. Değerler,
Adalet, Akademik özgürlük, Akılcılık, Bilimsellik, Etik ilkelere bağlılık, Güncellik, İşbirliği, Sürdürülebilir Kalite, Katılımcılık, Şeffaflık, Toplum yararı ve Yenilikçilik

4.4. Hedefler,
İstatistik Bölümü, araştırma – geliştirme süreçlerinin yönetilmesi, eğitim ve öğretimde sürdürülebilir başarının sağlanması, uygulama -hizmet süreçlerinin , kurumsallaşma ve destek süreçlerinin iyileştirilmesi ve toplumun her alanında İstatistik biliminin gelişmesi için çalışan bilimsel araştırma ve etik değerlere sahip dünyadaki gelişmeleri takip eden,  İstatistikçiler yetiştirmeyi hedeflemektedir.