İslami İlimler Fakültesi İlk Öğrencileriyle Buluştu

Bu yıl ilk öğrencilerini kabul eden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi (İİF) yeni öğrencileri için tanışma toplantısı düzenledi. 17 Ekim 2017 tarihinde Rektörlük konferans salonunda gerçekleşen toplantı, Doç. Dr. Yusuf Alemdar’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İİF Dekanı Prof. Dr. Dursun Hazer, resmi olarak 2013 yılında kurulan ve bu yıl ilk öğrencilerini kabul eden Fakültenin 61 öğrenciyle eğitim-öğretime başladığını söyledi ve bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hazer, öğrencilerin ilk sene alacakları Arapça hazırlık eğitiminin ileriki yıllarda derslerine son derece olumlu yansıyacağına inandığını ifade etti ve öğrencilerine başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Toplantıda, Fakültenin açılış dersini veren Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Baş, konuşmasında ilahiyat fakültelerinin tarihi serüvenini öğrencilerle paylaştı. Ülkemizin neden iyi ilahiyatçılara ihtiyacı olduğunu örneklerle anlatan Baş’ın konuşması salonu dolduran öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. Toplantının son bölümünde, Fakültenin öğretim elemanları kendilerini tanıtıp, öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar. İslami İlimler Fakültesi tanışma toplantısı, verilen ikramın ardından sona erdi.