1.4. Eğitim-Öğretim

İnşaat Mühendisliği Bölümümüz lisans programında öğrenciler 4 yıllık eğitim-öğretim süresi boyunca toplam 145 kredi ve 240 AKTS ders almaktadır ve 4 yarıyılını tamamlayan öğrenciler 20 iş günü “Şantiye” ve 20 iş günü “Büro” olmak üzere toplam 40 iş günü staj yapmaktadır. Bölümümüzde eğitim amaçlı kullanılan Mühendislik Laboratuvarı bulunmaktadır. Ayrıca Bölümümüzde Lisansüstü eğitim gerçekleştirilmektedir. Bölümümüz öğrencilerine, University of Technology and Life Sciences (Polonya) ve Czestochowa University of Technology (Polonya)’de Erasmus değişim programı çerçevesinde eğitim görme imkânı sunulmaktadır. Eğitim-öğretim dönemi içerisinde eğitim amaçlı bölümümüz öğrenci ve akademik personeli ile birlikte teknik geziler düzenlenmektedir.

İnşaat mühendisliği bölümünün çift anadal ve yandal programları; Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bulunmaktadır.