2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Sonunda Tek Ders Sınavına Başvuru Yapacak Öğrencilerimizin Dikkatine

Üniversitemiz 2020-2021 Yılı Bahar Dönemi akademik takvimine göre tek ders sınavı 29 Temmuz 2021 Perşembe günü yapılacaktır. İlerleyen günlerde sınav saati ve sınav takvimi ile ilgili Fakültemiz web sayfası üzerinden duyuru yapılarak bilgilendirme yapılacaktır.

Güz yarıyılı, bahar yarıyılı veya açılması halinde yaz okulu sonunda, tüm derslerin devam şartını yerine getirdiği halde herhangi bir dönemde,  FF veya YZ notu aldığı tek dersten veya bütün derslerden geçer not aldığı halde gerekli not ortalamasını sağlayamadığı için mezun olamayan öğrencilere, sadece bir dersten akademik takvimde belirlenen tarihte bir ek sınav hakkı tanınır. Ancak bu sınav sonucunda alacağı not ile genel not ortalamasını 2,00’a yükseltemeyecek öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.

Akademik takvimde belirlenen tek ders sınav tarihinden en geç beş iş günü öncesine kadar öğrenim gördükleri birimlere yazılı olarak müracaat ederler. Bu maddede öngörülen sınav hakkı öğrenciye bir kez tanınır ve başvurduğu halde sınava girmeyen öğrenciler bu haktan bir daha yararlanamazlar.

Yukarıda belirtilen şartları sağlayan öğrencilerimiz kendi öğrenci bilgi sistemleri üzerinden alacakları tek ders sınavı başvuru dilekçesini doldurup çıktı alıp imzaladıktan sonra  en geç 16 Temmuz 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar iibf@bilecik.edu.tr adresine mail atmaları gerekmektedir.