1. Programların Tasarımı ve Onayı

1.1. Program tasarımı ve onayı için kullanılan tanımlı süreçler ve paydaşların tasarım sürecine katkısı

Birimde eğitim-öğretim programlarının tasarlama yöntemleri;

– Program ve ders bilgi paketleri web sayfasında yayınlanır,

– Program tasarımında paydaş görüşleri katılımcı ve kapsayıcı olarak alınır,

– İç ve dış paydaş analizleri yapılır,

– Birim akademik kurulunda toplantılar yapılarak bölüm kararı alınır (Bölüm kurulu dosyasında muhafaza edilmektedir).

1.2. Programların amaçları ve çıktılarının TYYÇ ile ilişkisi

– Bölümümüz program amaçları ve çıktılarının TYYÇ ile ilişkisi ilgili web sayfasında ilan edilmektedir.

1.3. Program çıktıları ve ders kazanımlarının ilişkilendirilmesi

– Bölümümüz program çıktıları ve ders kazanımlarının ilişkilendirilmesi dersi yürüten öğretim elemanı tarafından yürütülmektedir.

1.4. Program ve ders bilgi paketlerinin ilan edildiği web sayfası

Program ve ders bilgi paketleri üniversitemiz Bologna sayfasında ilan edilmektedir.

1.5. Ders dağılım dengesi (seçmeli-zorunlu) ve bu kapsamdaki kurum politikası/ilkeleri

Bölümümüz ders dağılım dengesi Hemşirelik Ulusal Çekirdek Eğitim Programı (HUÇEP) ile değerlendirilerek sağlanmaktadır.

1.6. Öğrenci iş yükü kredilerinin tanımlanmış ve paydaşlarla paylaşılmış olması

Bölümümüze ait derslerin iş yükleri tanımlanmış olup üniversitemiz ilgili web sayfasında paydaşlara iletilmektedir.

1.7. Öğrenci iş yüküne dayalı kredi değerlerinin belirlenmesinde öğrenci görüşlerinin alınma yöntemi;

– Akademik danışmanlık hizmetleri ile yürütülmektedir.