Misyon ve Vizyon

Eğitim misyonu

• Kaliteli öğretim ve araştırma yapılabilmesi için akademik, fiziki ve teknik yapılanmasını tamamlayarak, evrensel bilime ve kültüre katkı sağlayacak bilgi, teknoloji ve değer üreten; insanlığın temel değerlerine ve hukuka saygılı, hemşirelik alanında yetkin, sorumluluk sahibi, araştırıcı, sorgulayıcı, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmek; sağlık ve hemşirelik alanında nitelikli bilimsel araştırmalar ve yayınlar yaparak bilime katkıda bulunmaktır.

Araştırma Geliştirme Misyonu

• Lisans öğrencileri ile yeni tasarım ve ürün geliştirme odaklı araştırmalar yapmak, disiplinler arası çalışmalara odaklanmak, hemşirelik bölümü ve üniversitenin gelişimine katkıda bulunacak bireysel ve grup çalışmalarına odaklanmaktır.

Bilgiyi Yaygınlaştırma Misyonu

• Ulusal ve uluslararası makale ve bildirilerle bilginin yaygınlaşmasını sağlamak, kitap yayınıyla bilginin yaygınlaşmasını sağlamaktır.

Sinerji Misyonu

• Öğrenci, mezun ve öğretim üyesi ilişkilerini güncel tutarak, güçlü ve etkili çevreler oluşturmaktır.

Topluma Hizmet Misyonu

• Bilecik ve çevresinin sağlık alanında gelişmesine katkıda bulunmak, topluma hizmette yenilikçi ve öncü olmaktır.

VİZYON

Eğitim-öğretim ve bilimsel araştırmalar konusunda tercih edilen, kurumsal kimliği ve kültürü gelişmiş bir hemşirelik fakültesi olmaktır.